Ümraniye'de Hayvan Ambulansi Hayat Kurtariyor

Ümraniye Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Birimi gelen ihbarlar dogrultusunda kisa sürede verilen adrese intikal ederek, ilçedeki hasta ve bakima muhtaç tüm sokak hayvanlarini tam donanimli hayvan ambulansiyla rehabilitasyon merkezine getiriyor.

Ümraniye'de Hayvan Ambulansi Hayat Kurtariyor
Sokak hayvanlari için her firsatta önemli çalismalara imza atan ve ilçe sinirlari dahilinde yer alan tüm hayvanlarin sagligiyla yakindan ilgilenen Ümraniye Belediyesi, bünyesinde bulunan Veterinerlik Hizmetleri Birimi ile de göz dolduruyor.

Çesitli nedenlerle sagligini yitirmis ve bakima muhtaç olan minik dostlar, Hekimbasi’nda bulunan Hayvan Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde veteriner hekimler tarafindan muayene edilerek iyilestiriliyor. Teknolojik imkanlarla donatilmis olan klinikte her türlü hayvanin tedavisi, bakimi ve kisirlastirma islemleri yapiliyor.

Çözüm Merkezi’nin 444 9 822 numarali telefonundan ve belediyenin kurumsal sosyal medya hesaplari araciligiyla gelen ihbarlari degerlendiren Veterinerlik Hizmetleri Ekipleri, tam donanimli hayvan ambulansiyla en kisa sürede verilen adrese intikal ederek, hasta ya da yarali hayvanlari rehabilitasyon merkezine getiriyor.

Yapilan tetkiklerin ardindan tedavisi gerçeklestirilen hayvanlar iyilesmelerinin ardindan, 5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanunu uyarinca alindiklari yere birakiliyor. Ekipler ayrica gerçeklestirdikleri rutin kontrollerde de hasta ve yarali hayvanlara müdahale ediyor.
Kaynak: İHA