Türktraktör'ün Çiftçilere Sundugu Tarlam Cepte Uygulamasi Yenilendi

Tarlam Cepte, kullanicilarina girdi maliyetlerini azaltarak operasyonel verimliliklerini artiracak ve çalismalarinda katma deger saglayacak birçok yeni özelligi bir arada sunuyor.

TürkTraktör, tarimsal faaliyetlerde üreticilere "dijital bir karar destegi" sunmak üzere 2 yil önce çiftçilerle bulusturdugu Tarlam Cepte uygulamasinin yeni sürümünü kullanima sundu.

TürkTraktör'den yapilan açiklamaya göre, yetistiricilerin mobil cihazlari üzerinden birçok tarimsal bilgiye kolayca erisebilmesini saglayan Tarlam Cepte'nin yeni sürümü için TürkTraktör'de 18 kisilik bir ekip, 3 ay boyunca çalisti.

Kullanici geri bildirimlerine ek olarak, TürkTraktör'ün bayileri üzerinden yaptigi iletisimle üreticiler için öncelikli ihtiyaçlarla yeni sürümün temelleri olusturuldu. Kullanimda hiz ve yeni servislere erisimde kolaylik saglayacak gelistirmelere de odaklanildi.

Ikinci yil dönümünde yenilenen Tarlam Cepte, kullanicilarina girdi maliyetlerini azaltarak operasyonel verimliliklerini artiracak ve çalismalarinda katma deger saglayacak birçok yeni özelligi bir arada sunuyor.

- Çiftçilerin her konuda ihtiyaç duyacagi tüm bilgiler Tarlam Cepte'nin yeni sürümünde

Kullanicilar, uygulamayi cep telefonlarina indirdikten sonra tek adimda kayit ve aktivasyonlarini gerçeklestirebiliyor. Kullanici dostu yeni bir arayüz sunan Tarlam Cepte, "Uzmana sor" servisiyle çiftçilerin traktör ve bitkisel üretime iliskin sorularini, fotograf da ekleyerek, uzmanlara sormasini sagliyor. Çiftçiler, uzmanlardan en geç 48 saat içerisinde cevaplarini alabiliyor.

Uygulamanin erken uyari sistemi ve canli takip ekrani sayesinde tarlaya yaklasan yagis, yildirim, simsek, dolu ve firtina gibi tehditler 1 saat öncesinden çiftçiye bildiriliyor ve üreticinin duruma hazirlikli olmasi saglaniyor. Uygulama ile çiftçinin tarlasina özel parametreler olusturulmasina yardimci da olunuyor.

Çiftçiler, yeni sürümde sunulan "Gelir-Gider Hesaplayici" sayesinde ise tarla bazinda gelir ve gider durumunu aylik olarak kontrol edebiliyor. Yenilenen Tarlam Cepte ile kullanicilar, ayni zamanda tarlalari ve ürünlerini daha verimli hale getirebilmeleri için kendilerine gereken egitimleri bir arada sunan "Tarlam Cepte Akademi" özelligine de ulasabiliyor.

Tarlam Cepte üzerinden tarim sektörünün güncel verilerine de pratik bir sekilde erisim saglanabiliyor. Üreticiler, Türkiye Ürün Ihtisas Borsasi'ndan (TÜRIB) alinan verilerle güncel borsa ürün fiyatlarini görebiliyor, takip listesine aldiklari ürünlerin eski-yeni fiyat takibini kolaylikla yapabiliyor. Ayrica, verilen yönlendirmeyle borsanin al-sat ekranina da ulasabiliyor.

Tarlam Cepte'ye eklenen hikaye sekmesiyle kullanicilar, önemli tarimsal ürünlerin yetistirilmesine dair bilgileri hizli ve etkin bir sekilde edinebilirken, ayni zamanda birbirinden eglenceli anketlere katilip TürkTraktör ürün gami ve güncel kampanyalari hakkinda bilgilere de erisebiliyor.

2019 yilinda kullanicilarla bulusan Tarlam Cepte'ye 2 yilda yüklenen toplam tarla sayisi 33 bine yaklasti ve izlenen toplam tarla alani 300 bin dekari geçti. Tarlam Cepte kullanici sayisi ise 21 bine ulasti. TürkTraktör, çiftçilerin dijitallesmesi için sürdürdügü en önemli çalismalarindan olan yenilenen Tarlam Cepte uygulamasini, New Holland ve Case IH'den yeni traktör alanlara tüm özelliklerinden bir yil boyunca ücretsiz yararlanabilecekleri sekilde sunuyor.

Tarlam Cepte'nin yeni sürümü https://www.tarlamcepte.com internet sitesinden ve Google Play ile Apple Store üzerinden indirilebiliyor.
Kaynak: AA