TIP Genel Baskani Bas, Toplumsal Muhalefetin Sindirilmeye Çalisildigini Savundu

Türkiye Isçi Partisi (TIP) Genel Baskani ve Istanbul Milletvekili Erkan Bas, "Ahmet Sik hakkinda sorusturma ve HDP hakkinda kapatma davasi açarak, toplumsal muhalefeti sindirmek istiyorlar." dedi.

Bas, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, halka karsi islenen suçlarin arka arkaya ifsa oldugu bir dönemden geçtiklerini savundu.

Birçogu, yillardir ülkenin onurlu gazeteci, aydin ve akademisyenlerin dile getirdigi suçlarin, bu kez bir suç örgütü liderince anlatildigini söyleyen Bas, islenen yüzlerce suçun ortaya çiktigini ancak tek bir sorusturma bile açilmadigini, yarginin harekete geçmedigini iddia etti.

TIP Istanbul Milletvekili Ahmet Sik'in hedef haline getirildigini öne süren Bas, sunlari kaydetti:

"Ahmet Sik, ölüm tehditleriyle susturulmak isteniyor. Ahmet, milyonlarca insanin izledigi videolar ortaya çikmadan, bu iktidarin isledigi suçlarin açiga çikmasi için yazilar yaziyordu. Herkes video izlemekle yetinirken, Ahmet Sik bu suçlarin üzerinin örtülmemesi amaciyla harekete geçtigi için hedef haline geldi. Ahmet Sik hakkinda sorusturma ve HDP hakkinda kapatma davasi açarak, toplumsal muhalefeti sindirmek istiyorlar. Bizi sindirmek isteyenler, onuruyla yasayan insanlarin korkup bir adim geri atacagini saniyorsa yanliyorlar."

Kaynak: AA