Sehit Ögretmen Aybüke Yalçin Vefatinin 4'Üncü Yilinda Memleketi Çorum'da Anilacak

Çorum Belediyesince sehidin adini tasiyan kültür merkezi hizmete açilacak Osmancik Belediyesince 4 bin 600 metrekare alana yaptirilan ilçenin en büyük parkina da sehit ögretmenin ismi verildi.

Batman'in Kozluk ilçesinde Belediye Baskani'nin aracina yönelik terör saldirisinda 22 yasinda sehit olan müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin, vefatinin 4'üncü yilinda memleketi Çorum'da çesitli programlarla anilacak.

Osmancik Sehitligi'nde yarin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri gözetilerek yapilacak törende kabir ziyaretinin ardindan sehit ögretmen için dua edilecek.

Çorum Belediyesince insa edilen Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Mahalle Kültür Merkezi törenle hizmete açilacak. Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, yaptigi yazili açiklamada, sehit ögretmenin ismini Gülabibey Mahallesi'ne insa edilen kültür merkezinde yasatacaklarini bildirdi.

Çorumlularin sehidin hatirasina sahip çiktigini belirten Asgin, "Aybüke ögretmen, 9 Haziran 2017'de sehit oldu. Biz de 9 Haziran 2021'de kültür merkezimizin açilisini yapiyoruz. Kültür merkezimizin ismini Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Mahalle Kültür Merkezi olarak belirledik. Sehit ögretmenimizin ismini Çorum'da ilelebet yasatacagiz." ifadesini kullandi.

- Osmancik'in en büyük parkina ismi verildi

Çorum'un Osmancik ilçesindeki en büyük parka da sehit ögretmenin ismi verildi.

Osmancik Belediyesi, Koyunbaba Mahallesi'ne insa edilen 4 bin 600 metrekarelik parkin ismini "Sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin Parki" olarak belirledi.

Osmancik Belediye Baskani Ahmet Gelgör, AA muhabirine, Osmancik'in gururu sehit ögretmenin isminin ilelebet parkta yasatilacagini söyledi.

Yalçin'in, basariyla sürdürdügü ögretmenlik mesleginde çocuklarin sevgisini kazandigini vurgulayan Gelgör, "Biz de Aybüke ögretmenimiz adina çocuklara güzel bir park yaptik. Osmancik'in en büyük mahallesi olan Koyunbaba Mahallesi'nde adina sanina yakisir, sehidimizin ismini ilelebet yasatacak en güzel, en büyük parki insa ettik. Vefatinin 4'üncü yilinda sehit ögretmenimizi rahmetle yad ediyoruz. Vatanimiz ve milletimizin basi sag olsun." dedi.

Batman'in Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de dönemin Belediye Baskani Veysi Isik'in aracina yönelik PKK'li teröristlerce düzenlenen saldirida, karne dagitim töreninin ardindan evine giden müzik ögretmeni Senay Aybüke Yalçin agir yaralanmisti. Genç ögretmen kaldirildigi Kozluk Devlet Hastanesinde sehit olmustu.

Kaynak: AA