Muhtarlara Yangin Ve Muhtemel Afetler Anlatildi

Yalova’nin Altinova ilçesinde görev yapan mahalle ve köy muhtarlari, yanginlar ve afet durumlarina karsi bilgilendirildi.

Muhtarlara Yangin Ve Muhtemel Afetler Anlatildi
Altinova Belediyesi Itfaiye Amirligi’nde düzenlenen toplantida mahalle ve köy muhtarlarina ev, aniz, orman yanginlari ve muhtemel afet durumlarinda yapilmasi gerekenler hakkinda bilgiler verildi.

Muhtarlar, Altinova Belediyesi’nin uygulamaya baslattigi Gönüllü Itfaiyecilik Projesi hakkinda da bilgilendirildi. Altinova Belediyesi Itfaiye Amirligi’nde düzenlenen toplantiya Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Altinova Ilçe Orman Isletme Sefi Selçuk Yilmaztürk, Altinova Itfaiye Amiri Süleyman Çavusoglu, mahalle ve köy muhtarlari katildi.

Toplantida, Ilçe Orman Isletme Sefi Selçuk Yilmaztürk, orman yanginlari hakkinda yasanan sorunlar ile ilgili bilgiler verirken, Itfaiye Amiri Çavusoglu, aniz yanginlarin büyük sonuçlar dogurdugunu, temizlenmeyen soba bacalari sebebiyle çati ve ev yanginlari meydana geldigini dile getirdi.

Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral da, itfaiye teskilatinin 7/24 esasina göre canla basla mücadele verdigini ifade ederek, “Güzîde bir itfaiye teskilatimiz var. Yeni projemizle gönüllü itfaiyeciler yetistirecegiz. Bundaki en önemli maksadimiz muhtemel afetler ve yanginlar konusunda insanlarimizi bilgilendirmek ve gerekli durumlarda ilgili yetkililere yardimci olmalarini saglamaktir” diye konustu.

Toplantida, mahalle ve köylerde meydana gelen yangin istatistikleri de muhtarlarla paylasti.
Kaynak: İHA