Mersin'de Deniz Kaplumbagalarinin Yuvalama Alanlari Temizlendi

İçel'de deniz kaplumbagalarinin yumurta biraktigi Davultepe ve Kazanli sahilinde temizlik çalismasi yapildi.

İçel Büyüksehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsaminda Davultepe'deki 100. Yil Tabiat Parki'nda "Caretta Carettalarin Üreme Sahalarinin Temizligi" etkinligi düzenledi.

Sahilde bir araya gelen gönüllüler, yetkililer ve engelli ögrenciler caretta caretta ve yesil deniz kaplumbagalarinin yumurta biraktigi kumsaldaki kilolarca lastik, plastik, cam ve çöpleri topladi.

Büyüksehir Belediyesi Çevre Kontrol, Koruma ve Çevre Sagligi Sube Müdürü Sadik Eker, AA muhabirine, etkinligin faydali oldugunu belirterek, "Sahildeki çöpleri temizleyerek ilerleyen zamanda yuvalarindan çikacak yavrularin denize ulasmasi kolaylasacak. Çöplere takilip yari yolda kalmalarina engel olacagiz. Atiklar konusunda vatandaslarimizin duyarli olmasi gerekiyor." diye konustu.

- Kazanli sahili yabanci ögrencilerin katilimiyla temizlendi

Akdeniz Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, yabanci ögrencilerin katilimiyla Kazanli sahilindeki yuvalama alaninda kapsamli temizlik yapildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, bölgenin korunmasi ve temizligine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Kazanli sahilinin nesli tükenme tehlikesi altinda olan caretta carettalar ve yesil deniz kaplumbagalarinin üreme alani oldugunu aktaran Gültak, "Yuvalari tespit ediyor, serit çekiyor ve uyarici levhalar asiyoruz. Bu sayede vatandas orada yuva oldugunu görüyor ve yuvalar zarar görmüyor. Bugün de bu amaçla buradayiz. Gün nedeniyle ayrica lazerli eleme araci ile Karaduvar sahilimizi de bastan sona temizledik." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA