Kozan OSB'ye Ar-Ge Merkezi Kuruluyor

Kozan Organize Sanayi Bölgesine Ar-Ge Merkezi kurulmasi için Çukurova Kalkinma Ajansi’na yapilan basvuru onaylandi.

Kozan OSB'ye Ar-Ge Merkezi Kuruluyor
Çukurova Kalkinma Ajansi 2021 yili Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapi Programina "Kozan OSB ile güçleniyor" projesi ile basvuruldu. Yapilan degerlendirme sonucunda, proje ajans tarafindan onaylandi. Hazirlanan proje ile birlikte Kozan OSB Ar-Ge Merkezi kurulacak. OSB’de üretim kapasitesinin ve verimliligin artirilmasi, ayrica atiksu aritma tesisinin yapilmasi planlaniyor. Projenin toplam bütçesi 3 milyon 211 bin 112 TL olarak belirlendi. Bu paranin 2 milyon 408 bin 334 lirasi Çukurova Kalkinma Ajansi tarafindan hibe olarak verilecek.

Kozan Kaymakami Safak Gürçam, bu proje kapsaminda Organize Sanayi Bölgesine atiksu aritma tesisi de kurulacagini belirterek, "Ilerleyen günlerde imza asamamiz olacak. Bir iyi haberimiz de Binboga Bal Kooperatifimize 27 dönümlük yer tahsisi yaptik. Bal üretimi, paketleme, teneke fabrikasi ve depo kurulacak. Üretim ve istihdam iki katina çikacak. Bir diger büyük yatirim ise biokütle yatirimi. Bununla birlikte tarim bölgemiz olan ilçemizde tarim ve orman atiklari enerjiye dönüsecek. Hasat yapilinca biz istemesek kanunen yasak olsa da aniz yangini yasiyoruz. Bu yatirim ile birlikte aniz yakmanin önüne geçilecek ve topragimizi da kazanmis olacagiz. 79 parsel olan yatirim alanimiz var ve bunun 70’inin tahsisini gerçeklestirdik" dedi.



"Seçici davraniyoruz"

Kozan Ticaret Odasi Baskani Mustafa Kandemir’de, daha önce is insanlarinin kapisina giderek yatirim yapmalarini istediklerini belirterek, “Suan Valimiz, milletvekillerimiz, kaymakamimiz ile birlikte seçici davraniyoruz" diye konustu.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Fatih Aydin ise, “Bundan sonraki süreçte kalkinma ajansi ile sözlesme imzalayip daha sonrasinda da atik su aritma tesisini ve Ar-Ge Merkezi’ni OSB’ye kazandiracagiz. Birçok yatirimcinin girisimleri de sürüyor. Istihdamin gelismesi ve yatirimcilarin Kozan’a gelmesi için çalismalarimiz araliksiz olarak sürüyor. Geçen hafta kirsal kalkinmadan destek kazanan yatirimcimiz nar eksisi imalatina geçecek, Etinol fabrikasi faaliyete geçecek, harnup pekmezi imalati çalismalari sürüyor" dedi.

Kaynak: İHA