GÜNCELLEME - Kars'ta Sarampole Devrilen Kamyonetteki Bir Astsubay Sehit Oldu, 3 Sivil Öldü, Bir Asker De Yaralandi

VALI TÜRKER ÖKSÜZ'ÜN AÇIKLAMASI EKLENDI, VEFAT EDEN VE YARALI SAYISI GÜNCELLENDI.

Kars'in Kagizman ilçesinde meydana gelen trafik kazasinda bir astsubay ve bir avukatin da aralarinda bulundugu 4 kisi öldü, bir asker yaralandi.

Ilçenin Karagüney köyü mevkiinde, içerisinde bir dava için arazi kesfine giden avukat Metin Avunca, Gülcan Bozyel ve kardesi Eyüp Bozyel'in yani sira bir astsubay ve jandarma uzman çavusun bulundugu kamyonet, kontrolden çikarak sarampole düstü.

Yaklasik 500 metre yuvarlanan araç, kayalik alanda durabildi. Olayda avukat Avunca ve Eyüp Bozyel olay yerinde vefat etti. Araçtaki Gülcan Bozyel, astsubay ve uzman çavus yaralandi.

Kaza üzerine bölgeye çok sayida jandarma, saglik, itfaiye ve Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü görevlileri sevk edildi.

Gelen ekipler yaralilardan Gülcan Bozyel'i ambulansla Kagizman Devlet Hastanesine, astsubay ve uzman çavus ise askeri helikopterle il merkezindeki Kafkas Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Merkezi Hastanesine kaldirdi.

Hastaneye kaldirilan bu kisilerden astsubay ile Gülcan Bozyel de kurtarilamadi.

Kars Valisi Türker Öksüz, Kafkas Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Merkezi Hastanesine gelerek olay hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Hastane çikisinda gazetecilerin sorularini yanitlayan Öksüz, kaza sebebiyle üzüntülü olduklarini belirterek, su ifadeleri kullandi:

"Kazada maalesef 1 astsubayimiz sehit oldu, 3 sivil vatandasimiz da hayatini kaybetti. Sehir olarak basimiz sagolsun, jandarma teskilatimizin da basi sagolsun. Bir uzman çavusumuz yarali, tedavisi sürüyor. Elim, üzücü bir kaza. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum."

Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Kars Cumhuriyet Bassavcisi Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve askeri yetkililer de Öksüz'e hastane ziyaretinde eslik etti.
Kaynak: AA