Fas'taki Muhalif Partiler, 'Aralarindaki Ittifakin Tabiatina' Iliskin Anlasmazlik Yasadiklarini Açikladi

Fas'taki 3 muhalif parti, eylül ayinda yapilmasi beklenen seçimler öncesinde aralarindaki ittifakin tabiatina iliskin anlasmazlik yasadiklarini duyurdu.

Muhalif partilerden Asalet ve Çagdaslik Partisi, Istiklal Partisi ile Ilerleme ve Sosyalizm Partisi genel sekreterleri dün aksam 8 Eylül'de yapilacak seçimler öncesindeki çalismalari hakkinda bir toplanti düzenledi.

Asalet ve Çagdaslik Partisi Genel Sekreteri Abdullatif Vehbi, toplantida yaptigi konusmada, "Istiklal Partisi bizi birlestiren seyin koordinasyon oldugunu söylerken, Ilerleme ve Sosyalizm Partisi bunun bir koalisyon oldugunu söylüyor. Ben de bunun bir koalisyon olduguna ve bir sonraki seçimlerden sonra da devam etmesi gerektigine inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Istiklal Partisi Genel Sekreteri Nezzar Bereke de koalisyonun, bir program üzerinde anlasmayi gerektirdigini belirterek, "Tutamayacagimiz sözler vermemek için her seyi planlamaliyiz." dedi.

Ilerleme ve Sosyalizm Partisi Genel Sekreteri Nebil bin Abdullah da "Muhalefet partilerinin üçlü koalisyonu mevcut durumdan çok daha iyi olabilir." diye konustu.

Mecliste, Asalet ve Çagdaslik Partisi'nin 102, Istiklal Partisi'nin 46, Ilerleme ve Sosyalizm Partisi'nin ise 12 milletvekili bulunuyor.

Fas'taki bu üç muhalif parti, 27 Mayis'ta, Adalet ve Kalkinma Partisi Genel Sekreteri Saadettin Osmani'nin Basbakani oldugu hükümetten güven oyunun çekilmesi yönündeki taleplerini meclise sunmak için düzenleyecekleri basin toplantisini ertelediklerini duyurmustu.

Yerel medyada daha sonra çikan haberlerde, bu partilerin güven oyunun çekilmesi yönündeki talepleri konusunda anlasmazlik yasadigina yer verilmisti.

Istiklal Partisi'nin yönetim kurulu kaynaklarina dayandirilarak verilen bir haberde, partinin, bu talebi sunmayi reddettigi bilgisi paylasilmisti.

Kaynak: AA