Bayburt Üniversitesi Albayrak Ekibi, Çelik Köprü Yarismasinda Türkiye Üçüncüsü Oldu

Bu yil 14. kez düzenlenen Uluslararasi Çelik Köprü Yarismasi’nda, Bayburt Üniversitesi Albayrak ekibi üçüncü olarak önemli bir basariya imza atti.

Bayburt Üniversitesi Albayrak Ekibi, Çelik Köprü Yarismasinda Türkiye Üçüncüsü Oldu
Insaat Mühendisligi Bölümü son sinif ögrencilerinden bes kisinin yer aldigi ekip, bölüm baskani Doç. Dr. Musa Artar öncülügünde gelistirdikleri çelik köprü tasarimlariyla birçok ekibi geride birakarak basari gelenegini sürdürdü. Ön elemede son 12’ye kalmaya hak kazanan Albayrak ekibi, 1-5 Haziran tarihleri arasinda düzenlenen finallerde; estetik, özgünlük, yükleme, kurulum ve agirlik kategorilerinde basarili olarak üçüncülük derecesi elde etti.

Proje hakkinda açiklamada bulunan Doç. Dr. Artar, gösterdikleri basarilarindan dolayi ögrencilerini tebrik etti. Bu yil hazirlamis olduklari çelik köprü geometrisinde Türk bayragindaki hilal ve yildizi tasvir ettiklerini belirtti.

Önceki yillarda tasarlanan köprülerle de önemli dereceler aldiklarini hatirlatarak, bu basari çitasini her yil devam ettirdiklerini söyledi.



Emeklerinin karsiligi olarak ödül kazanmanin kendilerini mutlu ettigini söyleyen ögrenciler ise dayanisma ve güçlü danismanligin basariyi getirdigini dile getirdiler. Üniversite yönetiminin ögrenci projelerini önemsedigini ve yarismalara katilimi tesvik ettigini vurgulayarak, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e ve Mühendislik Fakültesi yetkililerine desteklerinden dolayi tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA