Baskan Çerçi BM Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Temsilcisini Agirladi

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret etti. Ziyarette 2019 yilindan bu yürütülen is birligi protokolü yenilenirken; Yunusemre Belediyesinin ilçede yasayan mülteciler için güzel çalismalar yaptigini belirten BMMYK Türkiye Temsilcisi Leclerc, Baskan Çerçi ve ekibine tesekkür etti.

Baskan Çerçi BM Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Temsilcisini Agirladi
Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi makaminda Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, BMMYK Izmir Ofisi Sorumlusu Taylan Dagci ve BMMYK Izmir Ofis çalisani Çagla Kaya’yi makaminda agirladi. Ziyarette mülteciler adina yapilan çalismalar için isbirligi protokolü yenilendi. Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, 2019 yilindan bu yana Yunusemre Belediyesi ile güzel bir isbirligi gelistirdiklerinin altini çizerek desteklerinden dolayi Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi ve ekibine tesekkür etti. Leclerc, “BMMYK olarak dünya genelinde mültecilere bulunduklari toplumlara uyum saglamalarini ve temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi için ilgili ülkeler, kurum-kurulus ve sivil toplum kuruluslari ile isbirlikleri gelistiriyoruz. Manisa’da da Yunusemre Belediyesi ile 2 yildir güzel bir isbirligi gelistirdik. Birlikte gelistirdigimiz projeler sayesinde yüzlerce dezavantajli mülteci kardesimizin sorunlari çözülerek sosyal hayatiniza entegre oldu. Bize bu süreçlerde verdiginiz destekler yadsinamaz. Sizinle birlikte gerçeklestirdigimiz projeler sayesinde mülteci kardeslerimiz artik daha mutlu. Gelecek yillarda da daha nice projeleri birlikte hayata geçirecegiz. Mülteci kardeslerimize ve bize vermis oldugunuz desteklerden dolayi tesekkür ederim” dedi.

Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc ve ekibine nazik ziyaretlerinden dolayi tesekkür eden Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, “Belediye olarak ilçemizde yasayan tüm vatandaslarimizin oldugu gibi mülteci kardeslerimize de sizlerle birlikte gerçeklestirdigimiz projeler ile yardim elimizi uzatiyoruz. Çesitli yardimlarimiz dil ve spor kurslarimiz, farkindalik egitimlerimiz bunlardan yalnizca bir kaçi. Sizlere de yapmis oldugunuz çalismalar ile mülteci kardeslerimizin yaninda oldugunuz için bunun için de ayrica tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA