Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)

'Anayasa Mahkemesinin HDP ile ilgili iddianameyi ikinci kez iade seçenegi kalmamistir. Türkiye, vatan topraklarinda ve sinir ötesinde teröre karsi kazanmis oldugu muazzam üstünlügü TBMM’de kaybedemez, hiç kimse de bu kayba hizmet edemez' 'HDP’li bölücü milletvekillerine geregi hukuk sinirlari içinde derhal yapilmalidir. HDP, terörizmin siyaset ayagidir. HDP, terör örgütünün Meclis’e sizmis nifak usagidir' 'Kandil’e dikelim bayragi, Sincar’a vuralim yumrugu, Mahmur’a çakalim kahramanlik beratini' 'Türkiye’nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri bos arayislardan vazgeçmelidir. Cumhur, gelecegine sahip çikacaktir. Cumhur, tarihi haklarina sahip çikacaktir'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Anayasa Mahkemesinin HDP ile ilgili iddianameyi ikinci kez iade seçenegi kalmamistir. Türkiye, vatan topraklarinda ve sinir ötesinde teröre karsi kazanmis oldugu muazzam üstünlügü TBMM’de kaybedemez, hiç kimse de bu kayba hizmet edemez." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantisinda yaptigi konusmada, HDP’nin kapatilma süreciyle, "bölücü milletvekillerinin dokunulmazlik dosyalarinin görüsülmesinin tavsadigini" ifade etti.

Ancak Yargitay Cumhuriyet Bassavciliginin, Anayasa Mahkemesi tarafindan iade edilen HDP’nin kapatilmasini esas alan iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayi dün tekrar açtigini animsatan Bahçeli, "HDP’nin eylemleri, devletin bagimsizligina, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügüne, insan haklarina aykiri bulunmustur. Bu bölücü partinin hemen hemen tüm organlari, üyeleri ve teskilatlari vasitasiyla suç isledigi, islenmesini tahrik ve tesvik ettigi somut delillerle belirtilmistir. Bundan sonra bütün gözler Anayasa Mahkemesine çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçenegi de kalmamistir. Türkiye, vatan topraklarinda ve sinir ötesinde teröre karsi kazanmis oldugu muazzam üstünlügü TBMM’de kaybedemez, hiç kimse de bu kayba hizmet edemez." degerlendirmesinde bulundu.

HDP’nin kapatilmasinin artik hukukun konusu oldugunu, bu kanli ve karanlik sayfanin açilmamak üzere kapatilmasi gerektigini söyleyen Bahçeli, "Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlik dosyalarinin TBMM’de görüsülüp karara baglanmasi neden gecikmektedir? Suçu tevsik edilmis PKK’li milletvekilleri adaletin önüne ne zaman çikarilacaktir? Maseri vicdanin huzur bulmasi için daha neyi bekliyoruz? Ihanetin bedelini ödeteceksek ne duruyoruz? Sayet bölücülügün hesabini soracaksak, sayet hukuk devletinin varligini göstereceksek gün bugündür, melanetin yeri bagimsiz Türk mahkemelerinde kurulan sanik sandalyesidir." diye konustu.

- "Bu asagilik tiplere tahammül edemeyiz"

"TIP’li bir milletvekilinin 'bu devlet katil, bu devleti yikmamiz gerekiyor, evet Türkiye Cumhuriyeti devleti katil bir devlettir.' iftiralari karsisinda ne yapacagiz? Bu hainin dokunulmazligini kaldirip dogruca adalete teslim etmeyecek miyiz?" diye soran Bahçeli, söyle devam etti:

"Düsünebiliyor musunuz, böyle bir alçak TBMM’de bizimle ayni havayi teneffüs ediyor. Devlete 'katil' diyen bu soysuz, devletin her imkanindan istifade ediyor, hazinesinden maasini aliyor. HDP’lilerin fütursuzlugundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydi, bugün bulundugu yer TBMM degil, mezarlik olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz. Bu asagilik tiplere tahammül edemeyiz. Iktidari zayiflatacak her türlü politikayi, bu iktidarin azi dislerini çekecek her seyi mesru gören bu bölücünün layik oldugu yer Gazi Meclis’in çatisi degil, demir parmakliklarin arkasidir. Bununla birlikte HDP’li bölücü milletvekillerine geregi hukuk sinirlari içinde derhal yapilmalidir. HDP, terörizmin siyaset ayagidir. HDP, terör örgütünün Meclis’e sizmis nifak usagidir. HDP’nin kapatilmasi, siyasetten, demokrasiden kaydinin silinmesi hepimizin, özellikle Anayasa Mahkemesinin namus borcudur. Hemen hemen her gün sehit veriyoruz. Cami avlularindan kahramanlarimizi ugurluyoruz.

Terörle mücadeleyi her saha ve zeminde kararlilikla icra ediyoruz. Terör örgütünün sonu gelmis, topyekün imhasi için sayili günler kalmistir. Üst düzey terör baronlari basariyla yok edilmektedir. Kirmizi listede kim varsa sirayla kafasi koparilmaktadir. Geçen pazar günü, terör örgütü PKK’nin Mahmur genel sorumlusu 'Doktor Hüseyin' kod adli terörist Selman Bozkir’in muazzam bir operasyonla etkisiz hale getirilmesi bunlardan birisidir. Sincar, Kandil, Mahmur, Gara ve diger tüm terör siginak ve kaynak alanlari Allah’in izniyle hainlerden köse bucak temizlenecektir. 24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne kadar 18 bin 140 terörist, kahraman güvenlik güçlerimizin essiz ve emsalsiz müdahalesiyle etkisiz hale getirilmistir. Türk Silahli Kuvvetlerimizle övünüyoruz. Kahraman polislerimizle, fedakar güvenlik korucularimizla iftihar ediyoruz. Terörün yaktigi ihanet atesi ya sönecek ya da yakanlari kavuracaktir. Numune de olsa, HDP’li sözde bir siyasetçinin kalkip da sehitlerimize rahmet diledigine sahit olaniniz var midir? PKK’nin kanli saldirilarini kinayan bir HDP’liyi göreniniz, duyaniniz olmus mudur?

Yüregi Türk milletiyle bir olmayan parti görünümlü bu bölücü örgütün TBMM’de bulunmasi hak midir, hukuk mudur, helal midir? Cevabini ben vereyim, ne haktir, ne hukuktur, ne de helaldir. Bilakis vebaldir, cinayettir, tarihi haklarimizin inkaridir. Demokrasi, bebeklere kursun sikmanin gerekçesi olamaz. Sandiktan çikan oylar hiyanetin zirhi görülemez. Gören varsa, Türk milletiyle gönül bagi kalmamis demektir. Eskiyanin fermanini dagda yirttik, aynisini TBMM’de de yapmaliyiz. Hiçbir siyasi mülahaza Türkiye’nin istikbalinden daha önemli degildir. Hiçbir siyasi düsünce istiklal haklarimizdan, milli birlik ve beka kararliligimizdan üstün olmayacaktir. Insanimizi yasatacagiz, bu sayede devlet yasayacak."

- "Mahmur’a çakalim kahramanlik beratini"

Mahmur Kampi’nin, mülteci kampindan öte, "terörist ikmal merkezi" oldugunu belirten Bahçeli, Mahmur Kampi’nin mahvi ve maglubiyetinin terör örgütünün kaynagini kurutacagini söyledi.

Bahçeli, "Kandil’e dikelim bayragi, Sincar’a vuralim yumrugu, Mahmur’a çakalim kahramanlik beratini." dedi.

Güvenlik güçlerinin operasyonuyla layigini bulan terörist Selman Bozkir’in malum akibetinin ABD’nin Birlesmis Milletler nezdindeki büyükelçisini rahatsiz ettigini dile getiren Devlet Bahçeli, "Sözünü ettigim büyükelçi, Mahmur Kampi’ndaki sivilleri hedef alacak herhangi bir saldirinin uluslararasi hukukun ihlali olacagini sosyal medya hesabindan dile getirmistir. Hain Bozkir’in bertaraf edilmesinden de derin bir endise duymustur. Peki Mehmetlerimiz sehit edilirken de ayni endise halini yasamis midir? Masumlara saldirilirken de insanlik degerleri aklina gelmis midir?" sorularini yöneltti.

PKK’nin Irak’in kuzeyindeki kamplari geri cephe olarak kullandigi çok açikken, bu sözlerin hem degersiz hem de densizlik oldugunu ifade eden Bahçeli, "Diger tüm anlasmazlik içeren konu basliklari bir yana, ABD’nin PKK/YPG’yi 'kara gücü' olarak degerlendirmesi müttefiklik hukukuna sürülmüs baldiran zehridir. Terör örgütüyle is birligi yapan bir ülkenin uluslararasi hukuka vurgu yapmasi sadece aldatmadir. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi’nin, Suriye’nin isgal altindaki petrol tesislerini koruyan PKK/YPG’li teröristlere mayis ayi içinde sihhiye destegi verildigini açiklamasi korkunç bir çarpikliktir. Bu tablo tam bir rezalet, tam bir çürümüslüktür." diye konustu.

PKK/YPG’ye sihhiye destegi vermenin, silah yardimi yapmanin, parasal imkanlarla sirtini sivazlamanin, Türkiye’ye kast etmenin baska bir tanim ve tasviri oldugunu vurgulayan Bahçeli, "Sayin Cumhurbaskanimiz, Brüksel’de yapilacak NATO Zirvesi’nde ABD Baskani Biden’e müttefiklikle bagdasmayan skandal gelismeleri, terör örgütüyle kurulan yakinligi inaniyorum ki anlatacak, yanlistan dönmesi konusunda milletimizin mesajlarini yüzüne söyleyecektir. Terör bir insanlik suçudur. Teröre destek insanlik suçuna ortakliktir." dedi.

Geçen hafta Burkina Faso’nun kuzeyindeki bir köye düzenlenen terör saldirisinda 200’e yakin insanin katledilmesinin, çok sayida agir yaralinin bulunmasinin esasen insanligin müsterek sorunu olarak görülmesi gerektigini dile getiren Bahçeli, "BM Genel Sekreteri’nin bu vahsete 'alçaklik' demesi terörizmle mücadelede ciliz ve gelip geçici itirazlara yeni bir ilavedir. Artik uluslararasi toplum terörizme karsi kuvveden fiile geçmeyi basarmalidir. Burkina Faso’daki terör dehsetinin, PKK/YPG saldirilarindan ne farki vardir? Terörle mücadelede bütün ülkeleri baglayacak ve sorumluluk altina sokacak küresel düzeyde siyasi ve hukuki bir eylem plani gelistirilmelidir. Ihtiyaçlari karsilamaktan hizla uzaklasan NATO’nun, yeni islevlerinden birisi de terörizme karsi tam saha pres olmalidir." degerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti, 2023’e terör belasini yenmis olarak kavusacaktir. Amacimiz budur, arzumuz budur, mücadelemiz buna yöneliktir." diyen Bahçeli, bu hunhar musibeti söküp atma hususunda muhtesem bir devlet kararliliginin ve millet inancinin oldugunu söyledi. Bahçeli, "Basaracagiz, ihanetin kalbine mizragi saplayacagiz." dedi.

- "Dogal gaz kesfinden memnuniyet duyuyoruz"

Hafta sonu Afyonkarahisar’in Sinanpasa ilçesine bagli Güney Beldesi’nde yapilan yerel seçim sonuçlarinin yöre insanina, seçilen belediye baskanina ve belediye meclis üyelerine hayirli olmasini dileyen Bahçeli, "Tekraren ifade ediyorum, Türkiye’nin erken seçim diye bir gündemi yoktur. CHP ve yedekleri bos arayislardan vazgeçmelidir. Cumhur, gelecegine sahip çikacaktir. Cumhur, tarihi haklarina sahip çikacaktir." dedi.

Cumhur Ittifaki’nin milletin hizmetkari, büyük Türkiye’nin de mimari; Cumhur Ittifaki’nin pazarlik degil milletin nazarlik ittifaki oldugunu belirten Bahçeli, "Yüzümüz de yüregimiz de sonuna kadar Türk milletine dönüktür." diye konustu.

Fatih Sondaj Gemisi’nin Sakarya Gaz Sahasi’ndaki Amasra-1 kuyusundan 135 milyar metreküplük dogal gaz kesfi yapmasindan memnuniyet duyduklarini dile getiren Bahçeli, "Böylelikle Karadeniz’deki toplam gaz kesfimiz 540 milyar metre küpe ulasmistir. Milletimize hayirli olsun diyorum." ifadelerini kullandi.

Ayrica Polonya’da düzenlenen Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi’nda Türkiye'ye hakli gurur yasatarak basarilar kazanan sporculari da kutlayan Bahçeli, "Çok yasayin çocuklar, nice zaferlere imza atmanizi temenni ediyor, sizlerden bunu bekliyorum." dedi.

(Bitti)
Kaynak: AA