Atakum'da Isçilere Ortalama Yüzde 40 Zam

Atakum Belediyesi, tarihinde ilk defa belediye sirket isçileriyle toplu is sözlesmesi imzaladi. Emekçi lehine, kazanimlarla dolu bir sözlesme oldugunu söyleyen Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Belediye imkanlari kisitli olsa da emekçilerimizin sonuna dek hak ettigi is sözlesmesinde beklentileri karsilamak için çalistik. Emekçilerimize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Atakum'da Isçilere Ortalama Yüzde 40 Zam
Atakum Belediyesi, tarihinde ilk defa KHK statüsünde olan belediye sirket isçilerini kapsayan toplu is sözlesmesine imza atti. Atakum Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi ile DISK Genel-Is Sendikasi arasinda imzalanan toplu is sözlesmesinde günlük ücretlere getirilen artisin yani sira kapsamli bir sekilde düzenlenen sosyal haklarda alaninda da isçi lehine önemli kazanimlar elde edildi. Taban yevmiye 120 TL olarak belirlenirken, ikinci yil için yüzde 20 ücret zammi, sorumluluk zammi, yol ve yemek ücretleri, aile-çocuk ve ögrenim destekleri, maas ikramiyesi basliklari gibi birçok alanda yapilan degisiklikler imza altina alindi. Böylece geçen yilki asgari ücret üzerinden, görev ve is tanimlarina göre ortalama yüzde 40 zam ücretlere yansiyacak.

“Sözlesmenin önemi çok büyük”

Sözlesmeyle emekçilerin beklentilerinin karsilandigini söyleyen DISK Genel-Is Sendikasi Samsun Sube Baskani Mutlu Karabacak, “Öncelikle Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci’ye belediyenin bütçesinden kaynaklanan problemlere ragmen emekçinin yaninda oldugu için tesekkür ederiz. Hayat sartlarinin zor oldugu bu süreçte, belediye imkanlari kisitli olmasina ragmen yapilan ilk toplu sözlesme olmasindan dolayi bu sözlesmenin önemi çok büyük. Uzun yillardan sonra imzalanan ilk toplu sözlesmeyle arkadaslarimizin beklentisinin iyi bir sekilde karsilandigini düsünüyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz” diye konustu.



“Emekçilerimize hayirli olsun”

Baskan Deveci ise, “Gece-gündüz, yaz-kis demeden Atakum için ter döken emekçilerimiz için hem maddi hem de manevi kazanimlarla dolu bir sözlesmeyi imza altina aldik. Belediye imkanlari kisitli olsa da emekçilerimizin sonuna dek hak ettigi is sözlesmesinde beklentileri karsilamak için çalistik. Tüm belediye emekçilerimize hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA