4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Formu Medya Tanitim Töreni Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan ile Kirgizistan’in Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev’in katilimiyla 4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Formu Medya Tanitim ve Sonuç Bildirgesi imza töreni düzenlendi.

4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Formu Medya Tanitim Töreni Düzenlendi


4. Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Formu Medya Tanitim ve Sonuç Bildirgesi imza töreni düzenlendi.

Dogu ile Bati Arasinda Anadolu Kültür Projeleri Platformu ve Cengiz Aytmatov Uluslararasi Issik Göl Forumu Dernegi is birligiyle, dünyaca ünlü Kirgiz yazar anisina toplanan forum, Kültür ve Turizm Bakanliginin himayesinde, Ankara’da özel bir otelde gerçeklesti. Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan’in yani sira Mamak Belediye Baskani Murat Köse’de katildi.

Törene Kirgizistan’in Ankara Büyükelçisi Kubaniçbek Ömüraliyev’de katilim sagladi. Ayrica Zülfü Livaneli’de online olarak baglanarak Cengiz Aytmatov’un hakkinda kisa bir konusma gerçeklestirdi.

Bu tür platformlarin her zaman destekçisi olacaklarini belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, “Cengiz Aytmatov’un 1986’da baslatmis oldugu ISSIK Göl Forumu’ndan sonra biz bu senede 4’üncüsünü yaptik, insallah devamini da getirecegiz. Bu forumun Cumhurbaskanimizin himayesinde gerçeklestiriliyor, kendisine tesekkürlerimi sunuyorum. Yarin kapanis programi olacak oradan dünyaya önemli bir mesaj olacak. Bu tür programlarin büyüyerek, geliserek devam etmesini istiyoruz. Türkiye ve Bakanlik olarak bunun hep arkasinda olacagimiz. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi dünya 5’ten büyüktür anlayisinin, geçerli olmasi için tüm gücümüzle çalisarak bunu basarabilecegimize inaniyorum Bu anlayisla da forumumuzun hayirlara vesile olmasini diliyorum” diye konustu.

Programin sonunda imza töreninin ardindan, katilimcilara sertifikalari teslim edildi.
Kaynak: İHA