Zonguldak Valiliginden Denizde Olusan Kirlilik Ile Ilgili Açiklama

ZONGULDAK – Zonguldak Valiligi, Kilimli ilçesine bagli Muslu beldesi santraller bölgesinde denizde kirlilik olustuguna dair basinda ve bazi sosyal medya paylasimlarinda yer alan iddialar üzerine inceleme baslatildigini açikladi.

Zonguldak Valiliginden Denizde Olusan Kirlilik Ile Ilgili Açiklama


Zonguldak Valiligi’ndan yapilan açiklamada; yerel basin ve sosyal medya paylasimlarinda yer alan iddialar üzerine Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ekiplerinin inceleme yapilmak üzere olayin gerçeklestigi belirtilen bölgeye gidildigi belirtilerek; “Bahsi geçen olay ile ilgili olarak ilk asamada faaliyetlerini sürdürülen termik santral isletmelerinde tesis sahalari içerisinde denetimler gerçeklestirilmistir. Ayrica Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü personeli tarafindan kirliligin görüldügü belirtilen bölgede denizde ve kiyi seridi boyunca incelemeler yapilmistir. Faaliyetlerini sürdürülen termik santral tesislerinin kiyi kesimi açiklarinda, denizde kaynagi ve muhteviyati tespit edilemeyen, kiyiya paralel olarak uzanan, yaklasik 1 kilometre uzunlugunda ortalama 30-40 metre genisliginde köpük niteligi tasiyan bir unsura rastlanmistir.

Söz konusu unsurun muhteviyatinin anlasilabilmesi için Çevre ve Sehircilik Bakanliginca yeterlik verilmis akredite bir laboratuvarla iletisime geçilmis, ayrica ayni gün gece saatlerinde de denetimler sürdürülmüstür. Bu sabah sabah saatlerinde ilgili laboratuvar personeli ile bölgeye gidilerek, tesislerden ve denizde numune alimi gerçeklestirilerek denetimlere devam edilmistir. Bu süreçte bölgede denetimler yogun olarak sürdürülecek olup, ilgili laboratuvar tarafindan Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne iletilecek olan numune analiz sonuçlarina göre de detayli degerlendirmeler yapilacaktir” denildi.
Kaynak: İHA