Yemen'deki Islah Partisi Yöneticilerinden Meyseri, Aden'de Ugradigi Suikast Sonucu Hayatini Kaybetti

Yemen'deki Müslüman Kardesler Teskilati'na (Ihvan) yakinligiyla bilinen Islah Partisi, partinin yöneticilerinden Bilal Mansur el-Meyseri'nin, geçici baskent Aden'de suikast sonucu öldürüldügünü açikladi.

Partiden yapilan yazili açiklamada, Meyseri'nin, Aden'de silahli bir grubun düzenledigi suikast sirasinda 4 kursunun isabet etmesi sonucu hayatini kaybettigi belirtildi.

Açiklamada, ülke yönetiminden olayi kinamasi, partinin yöneticilerine ve aktivistlerine yönelik islenen sistematik suçlara karsi sessiz kalmamasi ve bu eylemleri durdurmak ve ilgililerden hesap sormak için net önlemler almasi istendi.

Açiklamada ayrica, hükümete ve Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçlerine, Aden'deki güvenlik kaosunu ve sokak çatismalarini sona erdirme, milisleri Aden'den çikarma ve Riyad Anlasmasi'nin askeri ve güvenlik bölümünün uygulanmasini hizlandirmalari çagrisinda bulunuldu.

Yemen Gençlik ve Spor Bakani Nayif el-Bekri de Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, ismini belirtmedigi "kiralik katilleri" Meyseri'ye suikast düzenlemekle suçladi.

Bekri, "Tasfiye planlarinin geri dönüsü ve Aden'in gençlerinin ve kadrolarinin hedef alinmasi felakettir ve kiralik katillerin ve onlarin finansörlerinin kanli dislayici planlarini uygulamada kararli olduklarinin habercisidir." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA