Vali Isik, Lavanta Tarlasinda Incelemelerde Bulundu

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, merkeze bagli Göztepe köyünde üretici Salih Burak Öztürk tarafindan ekimi yapilan lavanta tarlasinda incelemelerde bulundu.

Vali Isik, Lavanta Tarlasinda Incelemelerde Bulundu
Vali Isik’a incelemeleri sirasinda Il Tarim ve Orman Müdürü Yusuf Sahinbas, Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram ile Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu Il Koordinatörü Özgür Öztürk eslik etti. Vali Isik, tarla sahibi Salih Burak Öztürk’ten lavanta hakkinda bilgiler aldi. Ziraat Odasi Baskani Mehmet Bayram’da, Karaman’in Türkiye’de en az yagis alan bölgelerden birisi oldugunu söyledi.

Neredeyse su ihtiyaci olmayan lavantanin misir ekimine alternatif bir ürün oldugunu ifade eden Bayram, Karaman az yagis alan bir sehrimiz. Lavanta bitkisi ise suya ihtiyaç duymamasi nedeniyle son yillarda üreticilerin de tercih ettigi ürünler arasinda yer aliyor. Kirsal alanlarin degerlendirilmesinde ve kültür turizminin canlandirilmasinda alternatif ürün olarak degerlendirilen lavanta bitkisinin Karaman’da yapilan projeler ile birlikte yaklasik 350 dekar alanda ekiminin yapildigini belirtti.

Vali Isik ve beraberindekiler lavanta tarlasini gezdi.
Kaynak: İHA