Türkiye Münazara Ligi Güneydogu Bölge Finali Adiyaman'da Yapildi

Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen Türkiye Münazara Ligi Güneydogu Bölge Finali Adiyaman’da yapildi.

Türkiye Münazara Ligi Güneydogu Bölge Finali Adiyaman'da Yapildi
Türkiye’nin dört bir yaninda özgüveni yüksek, empati kurabilen, analitik ve elestirel düsünebilen, farkli fikirlere karsi saygili gençler yetistirmek için düzenlenen Türkiye Münazara Ligi Güneydogu Bölge Finali Adiyaman’da yapildi.

Gençlerin düsüncelerini ifade etmelerine uygun ortamlar hazirlamak, genel kültürü ve entelektüel bilgi birikimi yüksek bireyler olarak yetismelerini saglamak amaciyla düzenlenen münazara liginde gençler kiyasiya yaristi.

Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda yapilan bölge finali yarismasina Vali Mahmut Çuhadar, Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Muhammet Ecevit Carti, Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, ögrenciler ve aileleri katildi.

Gençlerin duygu düsüncelerini dogru ve sistematik bir biçimde ifade etmelerine katki saglamak, spordan sanata, tarihten bilim-teknolojiye kadar birçok konuda bilgi birikimlerini artirmak amaciyla düzenlenen Türkiye Münazara Ligi Güneydogu Bölge Finallerine Batman, Diyarbakir, Gaziantep, Kilis, Mardin, Sirnak, Siirt ve Sanliurfa’dan gelen gençler katildi.

Adiyaman’da gerçeklestirilen Türkiye Münazara Ligi Güneydogu Bölge Finaline katilan gençleri Adiyaman’da agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek tebrik eden Vali Mahmut Çuhadar, “Bugünün gençleri gerçek etkilesimi geride birakarak, büyük ölçüde ekranda zaman geçirme egilimindeler. Bu nedenle gençlerimizi münazara gibi etkinliklere katilmaya tesvik etmemiz gerekir. Münazara rasyonel, disiplinli, duyarli, mantikli, kanita dayali bir tartismadir aslinda. Münazara ile tez ve antitez görüslerin savunulmasi sayesinde arastirma, ögrenme ve elestirel düsünme, problem çözme, hizli karar verme, takim çalismasi, kendini ifade etme, öz güven, Empati, iletisim, dinleme birçok konuda bireylerin kisisel gelisimine katki saglamaktadir. Bu amaçla yola çikildiginda gelecegin idarecileri olacak siz gençlerin her kosulda ve zorlukta çözüm arama yollarini gelistirmis, kendinden emin ve özgüveni yerinde birer yönetici olacaginiza inancimiz tamdir. Güçlü Türkiye’nin mihenk taslari olan siz gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yarismalar sonucunda, bölge birincisi Adiyaman (Sidar Yelken, Miyase Aydin ) ikincisi Kilis, Gaziantep ise üçüncü oldu.

Yarismalar sonucunda yarismalara plaket ve basari belgelerini Vali Mahmut Çuhadar, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Muhammet Ecevit Carti ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles verdi.

Bölge finalinde birinci olan Adiyaman takimi Agustos 2021 tarihinde Ankara’da yapilmasi planlanan Türkiye Münazara Ligi Final yarismasinda Adiyaman’i temsil edecek.
Kaynak: İHA