Türkiye Birincisi Imam Hatipli Ögrencinin Hedefi Pilot Olmak

Türkiye genelinde yaklasik 1 milyon ögrencinin katildigi 2021 Liselere Geçis Sinavi’nda (LGS) tüm sorulari dogru yanitlayan Vanli imam hatip ögrencisi Hakan Sakar pilot olmak istedigini söyledi.

Türkiye Birincisi Imam Hatipli Ögrencinin Hedefi Pilot Olmak


Milli Egitim Bakanliginca, LGS kapsaminda 6 Haziran’da yapilan merkezi sinavin sonuçlari açiklanirken, sinava 36 farkli ilden katilan 97 ögrenci tüm sorulari dogru yanitlayip 500 tam puan aldi. Van’in Özalp ilçesindeki Hürriyet Imam Hatip Ortaokulu Ögrencisi Hakan Sakar da LGS’de tüm sorulara dogru cevap vererek Türkiye birincileri arasina girdi. Aldigi sonuç karsisinda mutlu oldugunu ifade eden Hakan Sakar, “Özalp Hürriyet Imam Hatip Ortaokulunda mezun oldum. Bu sene LGS’ye girdim ve Türkiye birincisi oldum. Sinav sonucunu ilk olarak kuzenimden ögrendim. Daha sonra ögretmenlerim geldi ve çok mutluyum. Düzenli ve disiplinli çalismak çok önemlidir. Asiri çalismiyordum. Disiplinli çalistigim için böyle güzel bir sonuç aldim. Kitap okumak da çok önemlidir” dedi.



Ögrencilere düzenli ve disiplinli çalisarak bol bol kitap okumalarini da öneren Sakar, hedefinin ise pilot olmak oldugunu söyledi.

Sakar, “Güne güzel kahvalti yaparak basliyorum. Aç karinla kafa çalismaz. Ondan sonra sayisal derslere basliyordum. Sabah zihin açik oldugu için sayisal derslere daha iyi çalisiyordum. Günde 5-6 saat çalisiyordum. Imam hatip okullari daha iyi. Burada ögretmenler daha ilgilidir. Din dersi hem zihnimizi açiyor hem de imanimiz kuvvetleniyor. Bence imam hatip ortaokullari diger okullardan daha iyidir” ifadelerini kullandi.

“Hakan’in basarisi bizim için sürpriz olmadi”

Okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ögretmeni Abidin Pektas ise Hakan’in basarisinin kendileri için sürpriz olmadigini belirterek, “5. siniftan beri Hakan bunu bize ispatliyordu. Ciddi manada ders çalisiyordu. Kendisi de çok çalismaktan ziyade verimli çalisip kitap okuyordu. Maalesef bazi kisilerin imam hatiplere karsi önyargilari var. Hakan bunun tersini bize ispatladi. Din dersleri zihni canli tutmakta ve basari için bir engel degil. Tabi egitim bir ekip isidir. Velisi çok alakali, sürekli okula gelen ve ögrencisini takip eden biridir. Buradan hem Hakan’i hem ailesini hem ögretmenlerini hem de okul idaresini tebrik ediyorum. Hakan’a bundan sonraki hayatinda basarilar diliyorum” diye konustu.



Hem sinif hem de matematik ögretmeni olan Betül Ertas da, Hakan’in 5. siniftan beri düzenli çalisan ve bol bol kitap okuyan bir ögrenci oldugunu söyleyerek, “Bekledigimiz bir sonuçtu. Bu sonucu duymak bizi ayrica gururlandirdi. Bu is tamamen ekip isidir. Ögretmenlerimizin yönlendirmesi, velimizin destegi ve Hakan’in çalismasiyla böyle güzel bir sonuç elde ettik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA