Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu'nun Abdulkadir Ömür Pismanligi

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, Manchester Ctiy’nin geçmiste Abdullkadir Ömür’e 23 Milyon Euro teklif ettigini ancak satmadigi için pisman oldugunu söyledi.

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu'nun Abdulkadir Ömür Pismanligi
Trabzonspor’un Olagan Mali Genel Kurulu’nda Baskan Ahmet Agaoglu ve Yönetim Kurulu Mali ve Idari açidan ibra edildi. Eski baskanlardan Muharrem Usta ile yapilan sulh ve ibra protokolü de genel kurulun onayindan geçti.

Bordo-mavili kulübün Olagan Mali Genel Kurulu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Baskan Agaoglu ve yönetim kurulu üyelerinin hazir bulundugu genel kurula Trabzonspor eski baskani Ahmet Celal Ataman, Divan Baskanlik Kurulu Baskani Ali Sürmen’in yani sira genel kurul üyeleri katildi.

Genel kurul, Ortahisar Belediye Baskani Av. Ahmet Metin Genç baskanliginda genel kurul divaninin olusturulmasinin ardindan saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Divan Baskani Av. Ahmet Metin Genç, Trabzonspor sevgisinin ülkenin dört bir yaninda oldugunu ve sadece Trabzon’la kaim olmadigini söyledi.



Borç 1 Milyar 91 Milyon 490 bin TL olarak açiklandi

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, Faaliyet Raporuna iliskin bilgilendirme yapti. Zengin, faaliyet döneminin tamamina yakin kisminin pandemi sartlari altinda geçtigini söyledi.

1 Kasim 2019 -31 Ekim 2020 dönemi arasindaki mali tablolar ile bagli tüm sirketlerin faaliyetlerinin yer aldigi bilançoya iliskin bilgi veren Kulüp Genel Müdürü Sinan Zengin, kulübün ayni tarihler itibariyle net borcunun 1 milyar 91 milyon 490 bin 668 lira oldugunu açikladi.



Üye sayisi 13 bin 187

Denetleme Kurulu Raporu hakkinda Ismet Keskin bilgi verdi. Keskin, 2020 tarihi itibariyle 10 bin 689 üyenin üyelikten çikarildigini ve bu üyelerden itiraz eden 67 kisiden 56 üyenin itirazinin geriye dönük üyelik aidatlarini ödemek kosulu ile kabul edildigini söyledi.

Keskin, Trabzonspor’un halen 13 bin 187 üyesi bulundugunu kaydetti.

Genel Kurulun 5 ve 6. maddeleri hakkinda genel kurul üyeleri söz alarak görüslerini bildirdi. Üyelerden Ibrahim Ertürk, 2010-2011 sezonu sampiyonu yazili Trabzonspor formasiyla kürsüye çikarak, "Ben kulaga degil göze hitap etme hakkimi kullaniyorum. Sadece bir sey söyleyecegim, Eskisehirspor’un Trabzonspor’un alacaklarindan vazgeçmesi için talepleri var. Yurt disindan sike için büyük fedakarlikta bulunmus biri olarak hakkimizi almadan olumlu cevap verirseniz hakkim olsun üzerimize" dedi.

Bunun üzerine Divan Baskani Ahmet Metin Genç, 2010-2011 sezonu sampiyonunun tertemiz anasinin ak sütü gibi Trabzonspor oldugunu savunarak, bu mücadelenin hiçbir zaman bitmeyecegini söyledi.

Genç, “Bu dil agizimizda döndügü, parmaklarimiz yazdigi sürece 2010-11’de Fenerbahçe sike yapmistir. Sampiyon Trabzonspor’dur” ifadelerini kullandi

Agaoglu: "Baskalari gibi otel lobilerinde elestiren camialardan degiliz"

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, genel kurul üyelerine yaptigi konusmada, hem yapilan elestirilere cevap verdi hem de bugüne kadar yaptiklari faaliyetlerle ilgili açiklamalarda bulundu.

Agaoglu, yapilan her elestiriyi kabullenmeleri gerektigini belirterek, "Baskalari gibi otel lobilerinde elestiren camialarindan degiliz. Elestirilerimizi yaparken kisi özelinde kulüp baskanlik mevkiinin saygisini muhafaza edelim. Ne sekilde olursa olsun elestirilerin basimin üzerinde yeri var. Kulübün en önemli organi genel kuruldur. Genel kurul onay vermis, yönetimler yürümüs. Ilk icraatimiz, ’Yüzde 50 üstü harcamadan baskan ve yönetim kurulu sorumludur’ maddesini tüzüge eklemek oldu. Spor yasasi 20-21 sene oldu, hala çikmiyor. Büyük sikintilar var, 20 senedir bu yasanin çikmamasi için ayak direyen kulüpler Türk futbolunun lokomotifleridir. Biz bu maddeyi tüzügümüze ekledigimizde ‘Ayaginiza siktiniz’ denildi" dedi.



"Bonservisi elinde olan oyuncu imza parasi istiyor"

A takim net maasinin zaman içerisinde düsürüldügünü de sunumla anlatan Agaoglu, "A takim net maaslari 2017-18 sezonunda 40 milyon Euro, 2018-19 sezonunda 18.9 milyon Euro, 2019-20 sezonunda 20 milyon Euro ve 2020-21 sezonunda 19 milyon 500 bin Euro olarak olustu. Imza parasiyla ilgili elestiriler var. Imza parasi nedir; futbolda bir oyuncuyu transfer ederken, futbolcunun kulübüyle sözlesmesi var ise bonservis ödüyorsunuz ya da bonservisi elindeyse imza parasi talep ediyor. Oyunculara toplam 2 milyon 183 bin Euro yillik imza ücreti ödenecek. Trabzonspor’un ne gizlisi ne de saklisi var, yaptiginiz zaman da suçtur. 3 yillik faaliyetlerimizde oyuncu satislarindan 42 milyon Euro transfer geliri, varken, bonservis gideri ise 20 milyon Euro’ydu. Bir oyuncunun 3 yillik maliyeti 22 milyon Euro’ydu. Nasil bu noktaya geldik?” ifadelerini kullandi.

"Bankalar birligi anlasmasinda yeni modele geçildi"

Bankalar Birligi ile yapilan yapilandirma konusunda da açiklamalarda bulunan Agaoglu, söyle konustu: "Özellikle diger 3 kulübümüzün gündeminde olan bir durumdu, faizleri dahi ödemediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine yeni model devreye sokuldu. 2 sene anapara faiz ödemesiz, önümüzdeki seneden sonra 3-4-5. senelerde anapara faiz ödemesi kosuluyla borçlar yeniden yapilandirildi. Trabzonspor’un 1 milyar TL’lik borcu, 900 milyon TL anapara borcu bulunmaktadir. Bunlar Trabzonspor’un rahatlikla ödeyebilecegi bir paralar. Ama tabii ki ayni mali disiplini devam ettirdikçe olacak bunlar. Bunun sorumlulugu genel kuruldan geçiyor.”

"UEFA’dan ceza almamiz için baski yapanlar oldu"

Agaoglu, Avrupa Kupasi’na katilamamalarinin UEFA ile Muharrem Usta döneminde yapilan, finansal fair-play anlasmasina uyulmamasindan kaynaklandigini, kendilerinin kisa süre içerisinde yaptiklari çalismalara karsin bu cezanin kalkmadigini anlatarak, "Bir UEFA yöneticisinin, bir profesyonelin kendi agzindan itirafidir! ’Bu dogrultuda Trabzonspor Kulübü’nün üzerine gidilmesi ve bir an önce sonlandirilmasi konusunda Türkiye’den baski oldugunu’ ifade etti.

Ben bu isimleri de veririm, sikinti yok. UEFA orada, bizim karsimizda çok sert durdu. Yapmis oldugumuz sermaye artirimi için 2016-17-18 sürecini kapsamiyor dediler, vergi affi için 2016’da FFP Komitesi’ndeki sorumlu profesyonel ’Eger vergi affini yaparsaniz biz bunu kabul ederiz’ demesine ragmen yine ayni yöneticinin var oldugu kurul bu kez yapmis oldugumuz vergi affini gerçekçi bulmayarak kabul etmedi. Muharrem Usta’nin bagislamis oldugu paraya sira gelmedi" açiklamasini yapti.

“Kritik maçlarimiz öncesi cezalari açikladilar"

"Bize men cezasi verdiler ve tarih de çok manidardir" ifadesini kullanan Agaoglu, “Disiplin Kurulu’nun o cezayi vermesi, pandemi sürecinin bitip de Göztepe ve Fenerbahçe, Alanyaspor maçlarimizin hemen öncesine denk geliyor. CAS’in vermis oldugu karar da Türkiye Kupasi’ni oynadiktan sonra geldi. CAS da bu karari onayladi, yasanan olay bu. Kimin üzerine gidilecekse hep beraber gidilsin. Kulüp baskani olarak benim bir sorumlulugum varsa ben bunu hesabini vermeye hazirim. Burada bizim bir sorumlulugumuz oldugu söyleniyorsa ben bunun aksama kadar hesabini veririm" seklinde konustu.



"Bizi sikayet eden UEFA’da görev yapan bir profesyonel"

Salondaki delegelerin bahsedilen ismi açiklanmasinin istemesi üzerine Baskan Agaoglu, sunlari söyledi: "Ben kimseyi korumuyorum, kollamiyorum. Ben 30 yildir Trabzonspor için mücadele ediyorum. Koruyacak kollayacak bir yer varsa Trabzonspor Baskani, Trabzonspor’u koruyup kollar. Bu farkli ajandalari olan kulüplerin tarzidir. Biz kimseyi zan altinda birakmiyoruz. Ama süreçte neler yasandiginin bilinmesi için söyledim bunu" ifadelerini kullandi.

"Eskisehirspor Kulübü’ne karsi tavrimiz nettir"

Konusma yapan bazi genel kurul üyelerinin Eskisehirspor Kulübü’nün transfer yasagini kaldirmak için talep ettigi borçsuzluk imzasinin verilmemesi yönündeki talepleriyle ilgili de konusan Agaoglu, "2010-2011 sezonu Eskisehirspor meselesi var. Bu kulüp, bu takim sampiyonluklari kaybettigi zaman hayatta olanlarin degil, canlarini kaybedenlerin haklarini kim kime helal edecek. Trabzonspor Kulübü’yle alakali olarak bir takim tasarruflarin içerisinde bulunan insanlar keserin ve sapin bir gün dönecegini bilerek tasarrufta bulunacaklar. Bu tür bir eylemin içerisinde bulunan bir kulüp 310 bin Euro’yu ödeyemiyorsa bu onlarin sorunu. Bunlarla ilgili olarak her taraftan aramayan kalmadi. Bu is 310 bin Euro’luk alacak - verecek isi degildir, bu is prensip isidir. O gün hayatini kaybeden Mustafa’nin davasidir bu. Ahmet Agaoglu’nun davasi degildir. Bu konuda tavrimiz nettir” ifadelerini kullandi.

Tesekkür konusmasinda Ugurcan Çakir ve Abdulkadir Ömür sözleri

Agaoglu, Ugurcan Çakir’i kendisinin pazarlamadigini, oyuncunun kendi yetenegiyle kendi pazarini olusturdugunu belirterek, "Biri satmayalim, bir digeri de fiyatini buldun mu satilmali diyor. Göreve geldigimiz zaman Ugurcan, 3. kaleciydi. Önündeki kalecilerin bir tanesi 2,5 milyon, digeri 1,5 milyon Eruo aliyordu. Birakin bedelini biz ödeyelim. Abdülkadir Ömür için Manchester City 23 milyon verdiginde satmadim, hata yaptim. Ben o hatayi bir defa yaparim. Elestirilere, katilanlara, yönetime onay veren herkese tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA