SUBÜ Ile Demirciler Ve Tornacilar Odasi Arasinda Protokol Imzalandi

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya Demirciler ve Tornacilar Esnaf ve Sanatkarlar Odasi arasinda egitim-ögretim, Ar-Ge ile sosyal ve kültürel alanlari kapsayan is birligi protokolü imzalandi.

SUBÜ'den yapilan açiklamaya göre, Spor Bilimleri Fakültesinde yer alan lokalde gerçeklestirilen protokol töreninde, SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Naci Çaglar, SUBÜ Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Akçil ve odanin yönetim ekibi de yer aldi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ile Demirciler ve Tornacilar Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Bahattin Kilinç tarafindan imzalanan protokolle, +1 Uygulamali Egitim Modeli ile üniversite ögrencilerinin odaya bagli isletmelerde is yeri egitimi yapabilmeleri saglanacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Rektör Saribiyik, is dünyasinda uygulama becerisine sahip teknik çalisan eksikliginin oldugunu belirtti.

Her egitim düzeyinde uyguladiklari +1 Egitim Modelinin tam olarak bu sorunun çözümüne odaklandigini vurgulayan Saribiyik, "Bugüne kadar çok sayida nitelikli ögrenciyi mezun ederek is dünyamizin belirli açigini kapattik. Bugün de yine çok sayida insan kaynagi ihtiyacinin oldugu demirci ve tornaci kesimimizle bir protokol imzalayarak basta ögrencilerimizin odamiza bagli isletmelerde is yeri egitimine katilmalari olmak üzere genis kapsamli bir ortaklik olusturduk. Birlikteligimizin sehrimize ve ülkemize katkilar saglayacagina inancimiz tam. " ifadelerini kullandi.

Oda baskani Kilinç da üniversiteyle is birliginin kendilerinin gelisimine önemli katki sunacagini belirterek, "+1 Uygulamali Egitim Modelinin odamiza bagli isletmelerle pekismesi ise yine çok tarafli fayda saglayacak bir durum. Ayrica sanayide bir kentsel dönüsüm de bekliyoruz. Bu tarz adimlarla hem kalitemizi artirabilir hem de yetkinligimizi ve sundugumuz hizmetlerin teknolojik altyapisini daha ileri boyutlara tasiyabiliriz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA