Sokak Köpegi 'Charlie' Buggy Kullanan Kadin Polislerin Devriye Arkadasi Oldu

Antalya Konyaalti Sahili'nde her sabah polislerin yolunu gözleyen Charlie, önce kadin polislerin yanlarinda getirdigi yiyeceklerle karnini doyuruyor ardindan onlarin devriyelerine eslik ediyor Polis memuru Merve Tug: 'Bizden önce buggye biniyor. Devriyede gezerken bizden çok köpegimiz ilgi çekiyor. Egitimli polis köpegi saniyorlar. Fotograf çektiriyorlar. Sosyal medyada oldukça ünlü' Polis memuru Vildan Palaz: 'Charlie bizim ekibimizin üçüncü üyesi. Onu polis köpegi saniyorlar. Çok akilli bir köpek'

SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da, dünyaca ünlü Konyaalti Sahili'nde devriye gezen kadin polis memurlarinin kullandigi "buggy" aracina binerek adeta ekibin parçasi haline gelen "Charlie" adli sokak köpegine tatilciler de ilgi gösteriyor.

Konyaalti Sahili'ndeki Sahil Antalya Yasam Parki'nda görevli kadin polis memurlari, yaklasik 1 yil önce sokakta açliktan ölmek üzere olan bir köpek buldu. Kadin polisler, "Charlie" ismini verdikleri köpegi sahildeki polis noktasina götürerek karnini doyurdu ve su verdi.

Devriye atmak için buggye (Kumda ulasimi saglayan özel tasarlanmis araç) binen polislerin pesinden gelen sokak köpegi aracin arka koltuguna binerek ekibe eslik etti. Bu durum ise yaklasik 1 yildir sürüyor.

Her gün sabah 09.00'da göreve baslayan polislerin yolunu gözleyen Charlie, önce kadin polislerin yanlarinda getirdigi yiyeceklerle karnini doyuruyor ardindan devriyelerine eslik ediyor.

Polislerle sanki ekibin bir parçasi gibi devriye atan Charlie'nin buggy aracindaki renkli görüntüsü tatilcilerin ilgi odagi odagi haline geldi.

Polis memuru Merve Tug, AA muhabirine, yaklasik 1 yildir buggy ekibinde devriye attigini söyledi.

Charlie'yi ekip arkadasi gibi gördüklerini ifade eden Tug, "Bizden önceki ekip onu sahiplenmis. Biz de onu çok sevdik. Aramizda duygusal bir bag oldu. Onu seviyoruz, birlikte görev yapmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

- "Isimizi bir nevi kolaylastiriyor"

Köpegin sabah kendilerini görünce çok sevindigini anlatan Tug, "Bizden önce buggye biniyor. Devriyede gezerken bizden çok köpegimiz ilgi çekiyor. Egitimli polis köpegi saniyorlar. Fotograf çektiriyorlar. Sosyal medyada oldukça ünlü." diye konustu.

Charlie'nin olay yerine gelindiginde kendilerinden önce araçtan indigini anlatan Tug, "Charlie olay yerinde önce kendini bir gösteriyor. Örnegin kavga edenlere bir gözdagi veriyor. Isimizi bir nevi kolaylastiriyor." ifadelerini kullandi.

Polis memuru Vildan Palaz da yaklasik 3 aydir buggyde Charlie ile görev yaptigini dile getirdi.

Tatilcilerin Charlie'yi çok sevdigini belirten Palaz, "Charlie bizim ekibimizin üçüncü üyesi. Onu polis köpegi saniyorlar. Çok akilli bir köpek. Charlie'yi bir gün kaybettik. Yaklasik 45 dakika onu aradik karanlikta. Sabah geldigimizde onu görmeyince bir eksiklik hissediyoruz. Etrafta onu ariyoruz ve mutlaka bir yerlerde uyuyorken buluyoruz. Onu bulduktan sonra devriyeye çikiyoruz. Onsuz devriyeye çikmiyoruz. " ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA