SAÜ Ile Dogru Tercih Programini Ilki Iletisim Fakültesi Ile Yapildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Iletisim Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen Dogru Tercih programinin ilk konugu Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yusuf Adigüzel oldu. Programda fakültenin egitim, staj imkanlari, mezun istihdam olanaklari, lisansüstü program bilgisi, akademik çalismalar ve yasayan kampüs hakkina bilgi aktarimi yapildi.

SAÜ Ile Dogru Tercih Programini Ilki Iletisim Fakültesi Ile Yapildi
2012 yilinda kurulan Iletisim Fakültesi 2013 yilinda ilk olarak Halkla iliskiler ve Reklamcilik Bölümü ile ögrenci alimina basladigini ifade eden Dekan Prof. Dr. Yusuf Adigüzel, “Sakarya Üniversitesi Iletisim Fakültesi genç bir fakülte bugüne kadar 450 mezun verdik. Bu yilda 200 mezun verecegiz yaklasik 700-750 mezunumuz var. Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bölümü devaminda Gazetecilik ve Iletisim ve Tasarimi Bölümü ögrenci aldi ve bu sene Radyo Televizyon ve Sinema Bölümüne 40 ögrenci alinacak bu yil bin bes yüzden fazla ögrencimiz olacak” dedi.

Ögrencilerin önce neyi yapmak istediklerine karar vermesi gerektigini söyleyen Dekan Adigüzel, “Öncelikle Sakarya Üniversitesi Iletisim Fakültesini tercih eden ögrencilerimiz ‘Iyi ki gelmisim’ diyeceklerdir. Sakarya sehri, Ankara-Istanbul veya diger büyük kentlerin imkanlarina sahip fakat handikaplari hiç birini tasimayan bir kent. Üniversite olarak, Kampüs olarak zaten tartisilmaz. Bunun yaninda SAÜ’de ki Ögretim üyelerinin gerçekten ögrencilere bir sey ögretebilmek çabasi içerisindeyiz. Üniversitemiz hem fiziki olarak, içerik olarak birikim olarak gelecek yeni ögrencileri kucaklamaya hazir ve mevcut ögrencilere de en güzel sekilde iletisimin bütün alanlariyla en iyi sekilde egitim vermeye hazir diye düsünüyorum” diye konustu.



Ögrencilerimizi hayata hazirlayacak donanima sahibiz

Sakarya Üniversitesinin diger kurumlardan en büyük farkinin ögrencilere ciddi derecede uygulama imkâni sunulduguna deginen Prof. Dr. Adigüzel, “Bu büyük bir firsattir diye düsünüyorum büyük üniversitelerin birçogunda mezun olmus arkadaslarimla karsilasiyorum ‘Biz kamerayi tahtaya tebesirle çizerek gördük egitimi böyle aldik’ diyen arkadaslarimiz var kamera görmeden tripod tasimadan montaj masasina oturmadan mezun olan sinema televizyon ögrencileri var belki hala vardir bilmiyorum ama SAÜ’de durum öyle degil. Burada biz gerçekten yeter ki ögrenmek istesin, ögrenmek isteyen herkese iletisimin her alaniyla ilgili bütün donanimlari sunacak kabiliyetimiz de var istegimiz de var. Yeter ki ögrencilerimiz bizden bunu talep etsinler biz bunu vermeye haziriz arkadaslarimizi hayata hazirlayacak donanima sahibiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA