Rektör Polat'tan Özbakistan Ziyareti

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik is birligi görüsmeleri kapsaminda Özbekistan’a gitti.

Rektör Polat'tan  Özbakistan Ziyareti
Prof. Dr. Refik Polat ziyaretin ilk gününde Özbekistan Inovasyon Bakanligi, Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararasi Islam Uygarlik Merkezi ile Tarimsal Sulama ve Tarim Makinalari Üniversitesini ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Refik Polat Özbekistan’a giderek Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararasi Islam Uygarlik Merkezi, Özbekistan Inovasyon Bakanligi ve Tarimsal Sulama ve Tarim Makinalari Üniversitesine ziyarette bulundu. Ayrica memorandum yapilan bazi üniversite temsilcileriyle de görüsmeler gerçeklestirildi.

Ziyarette ilk olarak Özbekistan Tarimsal Sulama ve Tarim Makinalari Üniversitesi ziyaret edildi. Polat ve beraberindeki heyet ilk olarak enstitüde bulunan A. Aripov müzesini ziyaret etti. Toplanti da Rektör Yardimcisi Prof. B. Mirzaev, Uluslararasi Isbirliginden Sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. A.Salohiddinov, Prof. Dr. Obid Tursunov, Uluslararasi Isbirligi Departmani Dr. Sh.Rakhmonov, Güç Kaynagi ve Yenilenebilir Enerji Departmani Baskani Dr. D.Kadirov, Dr. Sirojiddin Khushiev ve Dr. Jurabet Izzatillaev katildi.

Görüsmelerde yapilabilecek akademik is birlikleri, ögrenci degisimi ve personel degisimi hareketlilikleri konulari ele alindi. Polat’a Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mücahit Coskun ve Uluslararasi Ilisikler Ofisi Koordinatörü Ögr. Gör. Oya Çepni Önalan eslik etti. Toplantinin ardindan üniversite laboratuvarlari ziyaret edildi.

Ardindan, Özbekistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Uluslararasi Islam Uygarlik Merkezine ziyaret gerçeklestirildi.

Burada yapilan ikili görüsmeler neticesinde akademik isbirligi, ortak sempozyum/kongre düzenleme, akademisyen degisimi konularinda anlasmalar imzalandi.

Ziyaretin devaminda Özbekistan Inovasyon Bakanligina ziyarette bulunuldu. Burada Karabük Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Refik Polat baskanligindaki heyet bakanlik yetkilileri ile ikili görüsmelerde bulundu ve günün anisina hediye takdimi ile program tamamlandi.
Kaynak: İHA