Osmangazi'de Kurban Satis Ve Kesim Tesisinde Kapasite Artiyor

Kurban Bayrami’na sayili günler kala Osmangazi Belediyesi tarafindan kente kazandirilan Türkiye’nin en modern ve hijyenik kurban satis ve kesim tesisinde hareketli günler yasaniyor. Osmangazi Belediyesi, tesisi daha da büyütmek adina yogun bir çalisma yürütürken, Türkiye’nin dört bir yanindaki hayvan yetistiricilerinin kurbanlik satmak için tercih ettigi adres, 3 yildir oldugu gibi bu yil da Osmangazi’deki Hijyenik Kurban Satis ve Kesim Tesisi oldu.

Osmangazi'de Kurban Satis Ve Kesim Tesisinde Kapasite Artiyor
Kurban Bayrami’nda vatandaslarin saglikli ve hijyenik kosullarda ibadetlerini yerine getirebilmesi için Veysel Karani Mahallesi’nde Türkiye’nin en modern ve hijyenik kurban kesim tesisini insa eden Osmangazi Belediyesi, dev tesisi daha da büyütüyor. 20 bin metrekaresi kapali alan olmak üzere toplam 60 bin metrekareden olusan dev tesisi 2019 yilinda hizmete açan Osmangazi Belediyesi, hem Türkiye’nin dört bir yanindaki hayvan yetistiricilerinin hem de kurbanlik almak isteyen vatandaslarin bu modern tesisi tercih etmeleri ile birlikte tesisin kapasitesini arttirma karar aldi.

Kapasite 8 bin 570 hayvana çikacak

Büyükbas hayvanlarin en iri irklarinin konulmasi adina 2 bin 650 metrekare alan üzerine ek bölüm insa edilmesi için çalisma baslatan Osmangazi Belediyesi, çalismalarini büyük ölçüde tamamladi. 24 kotradan olusan yeni bölüm 570 hayvan kapasitesine sahip olacak. Ek bölümün de tamamlanmasiyla birlikte Hijyenik Kurban Satis ve Kesim Tesisi’nin kapasitesi 5570 bini küçükbas, 3 bini de büyükbas olmak üzere toplam 8570’e çikartilacak.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, kurban kesim ve satis tesisindeki ek bölüm insaat çalismalarini inceledi. Insa edilecek yeni bölümler hakkinda bilgiler veren Baskan Dündar, “Kurban Bayrami yaklasirken, kentimize kazandirdigimiz Hijyenik Kurban Satis ve Kesim Tesisi’nde hareketlilik yasanmaya basladi.

Burasi, büyük bir tesis. 48 metrekarelik 116 küçükbas kotrasi ve 72 metrekarelik 140 büyükbas kotrasi olmak üzere toplam 256 kotra yer aliyor. Bu kotralarda 5 bin küçükbas, 3 bin de büyükbas olmak üzere toplam 8 bin hayvan bulunuyor. Bu modern tesisimize her sene birçok yenilik ekliyoruz” dedi.

Büyükbas hayvanlarin iri cinslerinin konulmasi için 24 kotradan olusan yeni bölüm insa ettiklerini ve çalismalarda sona geldiklerini belirten Baskan Dündar, “Ek bölüm 570 büyükbas hayvan kapasitesine sahip olacak. Birkaç gün içerisinde çalismalar tamamlanacak ve hayvanlar kotralardaki yerini alabilecek. Tesise ayrica 2 bin metrekare alan üzerine hijyenik bir kesim yeri de insa ediyoruz. Kesim yeri önümüzdeki yil faaliyette olacak. Tesiste ayrica vatandaslarin ve hayvan saticilarinin kullanmasi için idari kisim, veteriner odasi, dus ve tuvaletler, zabita odasi ve mescit de yer aliyor. Tesise toplam 400 metrekaren olusan 4 adet yem deposu ile tesiste bulunan tüm padoklarda her kotra sahibinin kullanabilecegi çoban yataklarini kazandiracagiz” diye konustu.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, ek bölüm insaatindaki incelemelerinin ardindan tesisteki hayvan yetistiricileri ile bir araya geldi.
Kaynak: İHA