Numan Kurtulmus, Ürdün Temsilciler Meclisi Filistin Komitesi Heyeti Ile Görüstü Açiklamasi

'Hem Filistin'deki Islami kültürel varligin devam etmesi hem Filistin halkinin karsilasmis oldugu isgallerin, insan haklari ihlallerinin uluslararasi alana tasinmasi bakimindan üzerimize tarihi bir sorumluluk düsüyor' 'Filistin davasina sahip çikmak üzerinden küresel anlamda bir insanlik ve adalet cephesini olusturabiliriz. Bu anlamda Ürdün'deki siyasi yönetimin, Ürdün'deki kardeslerimizin Filistin davasina sahip çikmasini takdirle takip ettigimizi ifade etmek isterim' 'Türkiye olarak Ürdün'ün özellikle Kudüs üzerindeki etkisinin devam etmesinin de hayati bir önem tasidigina inaniyoruz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, hem Filistin'deki Islami kültürel varligin devam etmesi hem Filistin halkinin karsilastigi isgallerin, insan haklari ihlallerinin uluslararasi alana tasinmasi bakimindan üzerlerine tarihi bir sorumluluk düstügünü belirterek, "Filistin davasina sahip çikmak üzerinden küresel anlamda bir insanlik ve adalet cephesini olusturabiliriz." dedi.

Kurtulmus, AK Parti Genel Merkezi'nde, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Ürdün Temsilciler Meclisi Filistin Komitesi Baskani Muhammed Cemil ez-Zahrawy ve beraberindeki Ürdün milletvekillerinden olusan Ürdün Temsilciler Meclisi Filistin Komitesi heyeti ile görüstü.

Heyeti AK Parti Genel Merkezi'nde agirlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getiren Kurtulmus, "Türk halki olarak, Filistin meselesini, kendi milli meselemiz olarak görüyoruz. Bizim için Filistin meselesi sadece bir uluslararasi iliskiler konusu degildir, Türkiye'nin geçmisten, tarihten, kültüründen, medeniyetinden, bölge ülkeleriyle ve Islam ülkeleriyle olan dostlugundan kaynaklanan milli bir meseledir." diye konustu.

Kurtulmus, Filistin davasina sahip çikmanin, siyasi önceliklerinden oldugunu belirterek, "Bu, sadece Türkiye için degil, bütün Islam Isbirligi Teskilati üyesi ülkeler için ve bütün mazlum halklarin yaninda duran yönetimler açisindan da önemli bir insani ödevdir." ifadesini kullandi.

Osmanli'nin 1917'de Filistin topraklarindan çekilmek zorunda kalmasiyla kardes Filistin halki için, aci, sikinti ve izdirap dönemlerinin basladigini dile getiren Kurtulmus, "Ne yazik ki zaman zaman daha kuvvetli ittifaklar ortaya konulsa da Filistin davasi konusunda Islam ülkelerinin göstermis oldugu kimi tutarsizliklar, kimi çeliskiler maalesef kimi ihanetlerle dolu bir süreci geride birakmis olduk. Filistin davasi bu anlamda da sürekli bir yalnizlasma sürecinin içerisine sokulmus oldu." seklinde konustu.

Numan Kurtulmus, kendilerine düsenin, Filistin meselesini tekrardan Islam aleminin bir numarali gündem maddesi haline getirmek ve uluslararasi camiada Filistin davasina destek olacak bütün dost ve müttefikleri arttirmak oldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Hem Filistin'deki Islami kültürel varligin devam etmesi hem Filistin halkinin karsilasmis oldugu isgallerin, insan haklari ihlallerinin uluslararasi alana tasinmasi bakimindan da üzerimize tarihi bir sorumluluk düsüyor. Sadece 11 gün süren son Gazze saldirilarinda, 261 masum vatandas sehit oldu, Filistinli kardesimiz sehit oldu. 1700 Filistinli kardesimiz yaralandi, 75 bini askin Filistinli kardesimiz de zaten çok zor sartlar altinda sürdürdükleri yasamlarini degistirmek, evlerini ve yurtlarini terk etmek zorunda kaldi. Bu saldirilar bile bizim Filistin halkina sahip çikmak konusunda uluslararasi bir dayanisma hatti kurmamizi zorunlu kiliyor.

Filistin davasina sahip çikmak üzerinden küresel anlamda bir insanlik ve adalet cephesini olusturabiliriz. Bu anlamda Ürdün'deki siyasi yönetimin, Ürdün'deki kardeslerimizin Filistin davasina sahip çikmasini takdirle takip ettigimizi ifade etmek isterim. Türkiye olarak Ürdün'ün özellikle Kudüs üzerindeki etkisinin devam etmesinin de hayati bir önem tasidigina inaniyoruz. Kudüs davasi da bizim için sadece bir siyasi dava degildir, imanimizin, itikatimizin ve inancimizin bir geregidir. Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'ün o müserref beldesine sonuna kadar sahip çikmakta kararliyiz."

- "Dünya barisinin kapisi Orta Dogu'dur"

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Filistin meselesinin adalet içerisinde bir çözümünün bulunmasinin sadece bölgeyi ve Islam ülkelerini ilgilendiren bir konu olmadigini ifade ederek, "Aksine, bütün dünya barisinin saglanmasi konusundaki hayati bir noktadir. Tarih bize ögretiyor ki dünya barisinin kapisi Orta Dogu'dur. O kapinin kilidi ve anahtari da Filistin meselesidir. Eger Filistin meselesini adaletle çözersek Orta Dogu'da barisin kapisini açmis oluruz." degerlendirmesinde bulundu.

Ziyarette, AK Parti Istanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Hasan Turan da yer aldi.
Kaynak: AA