MIT'in Süleymaniye'deki Operasyonunda 2 PKK'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Istihbarat Teskilatinin (MIT) Irak'in kuzeyindeki Süleymaniye kentinde gerçeklestirdigi operasyonda terör örgütü PKK üyesi Mahiye Açik ile Suriye uyruklu Roha Raci etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarindan alinan bilgiye göre, MIT tarafindan PKK/KCK kadrolarinin Kandil'in güneyi ve Süleymaniye'ye sözde yönetici seviyede teröristleri göndermeye çalistigi belirlendi.

Örgüt tarafindan Asos Dagi ve çevresinde, bölgede istihbarat toplamak ve yerel is birlikçilerle irtibati siklastirmak amaciyla hücreler olusturuldugu tespit edildi.

Örgütün sözde liderlerinin Kandil, Gara ve Metina gibi çatisma bölgelerinden kaçirilmasi amaciyla güvenli yollar ve barinma noktalari bulmak için yürüttügü faaliyetler takibe alindi.

Üst düzey örgüt yöneticilerinin operasyon bölgelerinden kaçirilarak yerel halkin barindigi alanlara aktarilmasini önlemek amaciyla MIT tarafindan düzenlenen operasyonda, 2014'te örgüte katilan Ada Imrali kod adli Mahiye Açik ve 2015'te örgüte katilan Suriye uyruklu Ekin Rojava kod adli Roha Raci, Süleymaniye'nin Serbazar ilçesinde etkisiz hale getirildi.

Kaynak: AA