LGS Birincilerinden Dost Seferoglu'ndan 'Satranç' Tavsiyesi Açiklamasi

'Sinav sürecinde çok fazla sorudan ziyade zor sorular, yeni nesil sorular ve farkli tip sorular çözmeye çalistim. Onun disinda satranç oynadim. Satrancin dikkat problemini çözmekte çok yararli oldugunu düsünüyorum'

Samsun'da Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda 6 Haziran'da yapilan merkezi sinavdan 500 tam puan alan Dost Seferoglu ve ailesi basarinin mutlulugunu yasiyor.

Sinav sonucunu "meb.gov.tr" adresinden ögrenen Seferoglu, tam puan aldigini görünce ailesiyle büyük bir sevinç yasadi. Sevincini AA muhabiriyle paylasan Seferoglu, ablasi Derin Su'nun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Tip Fakültesini kazanmasi üzerine ailesiyle 2 yil önce Samsun'a yerlestigini ve OMÜ Vakfi Kolejinde egitimine devam ettigini söyledi.

Buradan mezun oldugunu anlatan Seferoglu, sinav sürecinde sinav sonucu ile ilgili bir tahminin olmadigini ve sonucu gördügünde çok sevinç yasadigini belirtti.

Satranç ve masa tenisi oynamayi sevdigini dile getiren Seferoglu, "Ne yaptigimi bilmedigim bir sinavdi. Sinav sürecinde çok fazla sorudan ziyade zor sorular, yeni nesil sorular ve farkli tip sorular çözmeye çalistim. Onun disinda satranç oynadim. Satrancin dikkat problemini çözmekte çok yararli oldugunu düsünüyorum." ifadesini kullandi.

Sinava girecek arkadaslarina satranç oynayarak dikkat problemlerini asabilecekleri tavsiyesinde bulunan Seferoglu, "Özellikle hizli satranç maçlarinin çok ise yaradigini düsünüyorum. Çok fazla kolay sorulari tekrar tekrar çözmenin bir manasi yok. O yüzden zor ve yeni sorular çözmenin daha yararli olacagini düsünüyorum." dedi.

Dost Seferoglu, Istanbul Erkek Lisesini tercih edecegini sözlerine ekledi.

Baba Murat Seferoglu ise Samsun'un ögrenci yetistirmek için harika bir sehir oldugunu dile getirdi. OMÜ Vakfi Kolejini bulduklari için çok sansli olduklarini ifade eden Murat Seferoglu, "Samsun'u çok begeniyoruz sehir olarak. Kizimiz da tip fakültesini kazanmisti. Samsun bize yaradi. Dost bize problem çikarmadi biz de ona problem çikarmadik. Ben hiç 'çalis' falan demedim. Benim bile beklentilerimin üzerinde çalisti. Neresi olsa sorun yok diyorduk ailece. Istanbul'dan geldigimiz için tekrar Istanbul'a dönmeyiz diye düsünüyorduk. Sonuçtan memnunuz." diye konustu.

Anne Pinar Seferoglu da Dost'un küçüklügünden bu yana matematik ve zeka oyunlarina çok düskün oldugunu belirterek sinavdaki basarisinda da bu durumun etkisine isaret etti.

Kaynak: AA