Kuraklik Bingöl'ün Içme Suyunu Yüzde 32 Azaltti, Baskan Tasarruf Çagrisinda Bulundu

BINGÖL – Son yillarda çok önemli bir kuraklik riski ile karsi karsiya kaldiklarini ve içme suyu kuyularinda yüzde 32 azalmanin söz konusu oldugunu belirten Bingöl Belediye Baskani Erdal Arikan, “Buna bagli olarak özellikle vatandaslarimizin bu konuda duyarli olmasini, su kullanimi konusunda çok tasarruflu olmalarini istiyoruz” dedi.

Kuraklik Bingöl'ün Içme Suyunu Yüzde 32 Azaltti, Baskan Tasarruf Çagrisinda Bulundu
Dogu Anadolu’nun birçok ilinde oldugu gibi Bingöl’de de bu yil yetersiz yagislar nedeniyle kuraklik yasanmaya basladi.

Yasanan kuraklikla beraber göletlerdeki sular çekilirken, içme sularinda da azalma meydana geldi. Içme sularindaki azalma nedeniyle Bingöl Belediyesi vatandaslara su tasarrufu çagrisinda bulunarak, programli olarak su kesintilerinin yasanacagini duyurdu. Belediye Baskani Erdal Arikan da içme suyu kuyularinda yüzde 32’lik bir azalma oldugunu belirterek, vatandaslari suyu tasarruflu kullanmalari konusunda uyardi.

“Lütfen suyu çok daha tasarruflu bir sekilde kullanalim”

Vatandaslara tasarruf çagrisinda bulunan Baskan Arikan, “Son yillarda çok önemli bir kuraklik riski ile karsi karsiyayiz. Özellikle bütün ülkemiz ve bölgemizde bu kurakligi hissediyoruz. Kuraklik riski olan iller arasinda biz özellikle siddetli kuraklik yasiyoruz. Bu anlamda bizim içme suyu kuyularimizda yüzde 32 gibi bir azalma söz konusu. Buna bagli olarak özellikle vatandaslarimizin bu konuda duyarli olmasini, su kullanimi konusunda çok tasarruflu olmalarini istiyoruz. Bunun için de bizim içme suyu ilave kaynak çalismalarimiz var. 29 Haziran’da proje ihalesini yaptik, insallah yapim ihalesini de hizli bir sekilde yaparak bu ilave suyun Bingöl’ümüze getirilerek en azindan mevcut sikintiyi gidermis olacagiz. Lütfen suyu çok daha tasarruflu bir sekilde kullanalim, bu riskli dönemi hep beraber sikintisiz bir sekilde atlatalim” seklinde konustu.



“Ilave su ile 2050 yilina kadar su sorunu çözülecek”

Karliova ilçesinden getirilecek olan ilave kaynak su ile 2050 yilina kadar Bingöl’ün su sorunu olmayacagini vurgulayan Arikan, “Karliova’daki gelecek olan suyumuz mevcut suyumuza denk bir su. Bu su buraya gelirse kuraklik riski de kalkarsa Bingöl’ümüze çok uzun yillar bu suyu saglamis olacagiz. Bu sikintiyi da gidermis olacagiz. Bingöl’ün artik 2050 yilina kadar içme suyu ile ilgili bir sorunu kalmayacak. Karliova Kaynak ve Bahçe köylerinden mevcut kaynagimiza 15 kilometre bir uzaklikta. Bu suyumuzu da insallah önceki kaynagimiza ilave ederek Bingöl’ü rahatlatmis olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA