Istanbul Tip Fakültesi Dahili Tip Bilimleri Binasi'nin Temeli Atildi

Deprem izolatör sisteminin kullanilacagi Istanbul Üniversitesi-Istanbul Tip Fakültesi Dahili Tip Bilimleri Binasi’nin temeli atildi. Törende konusan Istanbul Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tufan Tükek, "Deprem için izolatörlerin hazirlanmasi büyük bir zaman gerektiriyordu o dönem atlatildi. Mutlu sona ulastik temelimizi attik. 38 bin metrekarelik, 200 yatakli 2 bloktan olusan bir bina seklinde planlamamizi yapiyoruz. Her sey yolunda giderse 2023 gibi bitirmeye çalisacagiz” dedi.

Istanbul Tip Fakültesi Dahili Tip Bilimleri Binasi'nin Temeli Atildi


Istanbul Üniversitesi - Istanbul Tip Fakültesi’nin eskiyen 2 yil önceki 5.8’lik depremde ve çesitli nedenlerle hasar gören binalarinda yenileme çalismalari sürüyor. Bu kapsamda depreme dayanikli olarak insasina baslanan Istanbul Üniversitesi - Istanbul Tip Fakültesi Dahili Tip Bilimleri Binasi’nin temeli düzenlenen törenle atildi. Törene Istanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak, Istanbul Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tufan Tükek, Istanbul Tip Fakültesi Bashekimi Prof. Dr. Ümmihan Isoglu ile çok sayida hastane personeli katildi.

Pandemi kurallari çerçevesinde gerçeklestirilen törende saglik hizmetlerinin önemine dikkat çekildi. Konusmalarin ardindan katilimcilar hep birlikte temel atilmasi için butonlara basti. 38 bin metrekarelik alana deprem izolatör sistemi kullanilarak insa edilen binanin 200 yatakli olmasi planlaniyor. 2023 yilinda bitirilmesi hedeflenen binanin insaat alani ise havadan görüntülendi.

"Her sey yolunda giderse 2023 gibi bitirmeye çalisacagiz"

Eski binalarin yenilenmesinin saglik hizmetleri açisindan da önemli oldugunu ifade eden Istanbul Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tufan Tükek, "Istanbul Tip Fakültesi Binalari çok eski, 1980 öncesine dayanan binalarla hizmet veren bir yapidaydi. En son 2 sene öncesi 5.8’lik deprem sonrasinda zaten bir sikinti oldu ve olasi Istanbul depremine hazirlanmamiz gerektigini bildigimizden yeni binalarin olusmasi sürecine hizli bir sekilde basladik. Öncelikle Nörolojik Bilimler Binasi’ni bitirdik. Daha sonra da Dahili Tip Bilimleri Binasi için bu alanda, asagi yukari 10 dönümlük bir alan içerisinde 38 bin metrekarelik, 200 yatakli 2 bloktan olusan bir bina seklinde planlamamizi yapiyoruz. Bu bina içerisinde dahiliye, gögüs hastaliklari, kardiyoloji, enfeksiyon hastaliklari, aile hekimligi birimleri hizmet verecek. Özellikle 30 yatakli bir yogun bakimimiz ve 25 yatakli bir kardiyoloji yogun bakim ihtiva eden bir alan içerisinde kuruldu. Her sey yolunda giderse 2023 gibi bitirmeye çalisacagiz. Son bir yili pandemi sürecinin getirmis oldugu sikintilar burada çalisan isçilerin de koronaya yakalanmasi nedeniyle süreç biraz uzadi. Zaten bir yildir hazirlik yapiliyordu, mutlu sona ulastik temelimizi attik. Deprem için izolatörlerin hazirlanmasi büyük bir zaman gerektiriyordu o dönem atlatildi. Temel atma isleminden sonra binanin üst tarafinin daha kolay olacagini düsünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA