Istanbul Kongre Merkezi'nde Düzenlenen Fuarda Malatya Lezzetleri Tanitildi

Istanbul Kongre Merkezi’nde "7 Sehir, 7 Bölge, 7 Ülke" mottosuyla düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuari kapsaminda Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan Istanbul’da yasayan Malatyali isadamlari, gazeteciler ve STK baskanlarina Malatya yöresel yemeklerinin tanitildigi bir organizasyon düzenlendi.

Istanbul Kongre Merkezi'nde Düzenlenen Fuarda Malatya Lezzetleri Tanitildi
Istanbul Kongre Merkezi’nde 28,29,30 Haziran tarihleri arasinda ‘’7 Sehir, 7 Bölge, 7 Ülke’’ mottosuyla düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuari’nda Malatya’nin yöresel lezzetleri tanitildi. Fuarda Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi(MTSO), Firat Kalkinma Ajansi (FKA) ve Malatya Gastronomi Turizm ve Tanitim Dernegi ile birlikte tanitim standi açti. Organizasyona Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Türkiye Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Ismail Kapan ile birlikte çok sayida Malatyali is adami, gazeteci ve sivil toplum kurulusu (STK) baskani katildi.

Katilan misafirlere Malatya’nin yöresel lezzetleri; gendime çorbasi, kiraz yapragi köftesi, içli köfte, anali kizli, kaburga dolmasi, kagit kebabi, geleli kebabi, reyhan serbeti ve kayisi tatlisi ikram edildi. Malatya’nin ünlü asçilarindan Zeki Saygi’nin kendi eliyle ikram ettigi yemekler misafirler tarafindan tam not aldi.

Organizasyona öncülük eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu,

‘’Bütün hemserilerimizi Malatya’nin sicakligiyla, kültürüyle, misafirperverligimizle tanistirmaya davet ediyorum. Malatya’ya geliniz, hafta sonu insanlar artik yurtdisina veya yurtiçindeki deniz kenarina gitmektense kültürel anlamda lezzet anlaminda bir seylerle tanismasi gerektigini kültürleri tanimasi gerektigini düsünüyorum. Biz Anadolu olarak aslinda bütün illerimiz ile samimiyet ve misafirperverlik içerisinde ülkemizdeki bütün hemserilerimizi, ülkemizdeki bütün vatandaslarimizi davet ediyoruz. Bu anlamda buradaki fuarda çok ciddi geçti, insanlar burada teveccüh etti, ürünlerimizin tanitimini gerçeklestirdik. Lezzetleri onlarla bulusturduk. Bu anlamda bizim için önemliydi, Malatya’nin tanitimina bir nebzede olsa katkida bulunmussak insanlari Malatya’yla bulusturmaya bir adim atabildiysek önemli olan buydu. Bu anlamda ben TGRT ailesine de tesekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde bizi yalniz birakmadiklari için özellikle Ismail Kaplan Bey’e de çok tesekkür ediyorum, genel yayin yönetmenimiz bizim hemserimiz, o da Malatya kültürünü çok iyi bilen bir isim, onun da misafirperverliginde yine biz bu sunumlari gerçeklestirdik. O da birçok basindaki arkadaslarimizi davet etti, ben de tesekkür ederim, sag olun’’ diye konustu.

Kaynak: İHA