Istanbul'da Jandarma'dan Uyusturucu Operasyonu

Operasyonda 22 bin adet uyusturucu hap, 8 kilogram esrar, 2 kilogram metamfetamin ele geçirilirken, gözaltina alinan Suriye uyruklu 5 kisi tutuklandi.

Istanbul'da jandarma ekiplerince yapilan operasyonda, 22 bin adet uyusturucu hap, 8 kilogram esrar, 2 kilogram metamfetamin ele geçirilirken, gözaltina alinan 5 kisi tutuklandi.

Il Jandarma Komutanligi ekipleri uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadeleye yönelik yaptigi istihbari çalismalar neticesinde, Fatih bölgesinde yabanci uyruklu sahislarin isletmis oldugu ikinci el esya dükkanindan piyasaya uyusturucu madde satisi yaptigi yönünde bilgiye ulasti.

Alinan bilgi üzerine harekete geçen ekipler, Fatih bölgesinde ikinci el esya satisi yapan dükkanlari ve sahislari inceledi.

Ekipler yapmis olduklari teknik ve fiziki takip ile Suriye uyruklu M.E. isimli sahsi ve baglantili oldugu sahislar ile kullandiklari adresleri belirledi.

Yapilan operasyonda Jandarma ekipleri süphelilerin evin camindan bahçeye uyusturucu dolu çantayi attigini da tespit etti.

Tamami Suriye uyruklu süphelilerin ev ve ikinci el esya satisi yapildigi beyan edilen is yerlerinde yapilan aramalarda, esyalarin arasina gizlenmis vaziyette 22 bin adet uyusturucu hap, 8 kilogram esrar, 2 kilogram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsiz tabanca ile çok sayida tabanca fisegi ele geçirildi.

Gözaltina alinan tamami Suriye uyruklu M.E, B.N, M.H.N, M.A.B, ve O.B, Jandarmadaki islemlerinin ardindan sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Süphelilerle baglantisi oldugu degerlendirilen diger sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalar sürüyor.
Kaynak: AA