Göçmenler Otobüsten Inip Kaçti Polis Ve Jandarma Kovaladi

Karaman’da, yolcu otobüsünden inerek ormanlik alana yaya olarak kaçan göçmenler ile polis ve jandarma arasinda kovalamaca yasandi. Yaklasik 1 saat süren kovalamaca sonunda 18 kisi olduklari ileri sürülen göçmenlerden 6’si yakalandi.

Göçmenler Otobüsten Inip Kaçti Polis Ve Jandarma Kovaladi
Edinilen bilgiye göre, bindikleri sehirlerarasi yolcu otobüsü ile İçel’den Karaman’a gelmekte olan kaçak gömenler yol üzerinde bulunan polis uygulama noktasina 2 kilometre kala otobüsü durdurarak indi. Sahislarin toplu halde ormanlik alana dogru yaya olarak gitmelerinde süphelenen otobüs soförü durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayida polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, yol güzergahinda ve uygulama noktasinda gerekli tedbirleri alarak, ormanlik alanda çalisma baslatti. Ormanlik arazide devriye atan polis ekipleri, süphelilerin izlerine rastlanilmasi üzerine aralarinda kovalamaca basladi.

Yaklasik 1 saate yakin süren kovalamaca sonunda 18 kisi olduklari ileri sürülen düzensiz göçmenlerden 6’si yakalanarak gözaltina alindi. Yakalanan sahislarin Afganistan uyruklu kaçak göçmen olduklari ögrenilirken, bu sahislarin çalistirilmak üzere Karaman’a geldikleri tespit edildi. Yakalanan göçmenler, islemlerinin ardindan Karaman Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilecek.

Polis ile jandarma diger kaçan göçmenlerin yakalamak için bölgede çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA