Gazze'de, Israil Saldirisi Sonrasi Rehabilitasyon Amaciyla 'Psikolojik Desarj' Adli Bisiklet Yarisi Düzenlendi

Filistin Bisiklet Federasyonu Baskan Yardimcisi Said Timraz: 'Hedefimiz, 'Gazze Seridi, spor, sosyal ve ekonomi olmak üzere tüm alanlarda hala hayatta kalmayi sürdürüyor' mesajini iletmek'.

Gazze'de, Israil Saldirisi Sonrasi Rehabilitasyon Amaciyla 'Psikolojik Desarj' Adli Bisiklet Yarisi Düzenlendi
Filistin Bisiklet Federasyonu, Gazze Seridi'nde, son Israil saldirisi sonrasinda gençlerin rehabilitasyonuna katki saglamak amaciyla "Psikolojik Desarj" adli bisiklet yarisi düzenledi.

Gazze'nin batisindaki Resid Caddesi'nde baslayan bisiklet yarisina, kiz erkek çesitli yaslardan yüzlerce gencin yani sira ampute gençlerden de büyük ilgi oldu.

Federasyonun yani sira, gençlerin engelli olmadan önceki normal yasama dönüslerine yardimci olmak amaciyla onlarca sporcusuyla birlikte katilan Ampute Bisikletçiler Komitesi de yarismanin düzenlenmesine katki sagladi.

AA muhabirine konusan Filistin Bisiklet Federasyonu Baskan Yardimcisi Said Timraz, düzenlenen yarisin Federasyonun en seçkin faaliyeti oldugunu, yaz boyunca yapilacak tüm bisiklet yarislari için de açilis anlamina geldigini söyledi.

Timraz, yarismayla gençlerin eglenmesi ve psikolojik açidan desarj olmalarinin hedeflerinden biri oldugunu belirterek, Israil'in Gazze'ye düzenledigi son saldirilara isaret etti.

Yarismaya olan büyük ilgiye dikkat çeken Timraz, katilimcilar arasinda profesyonellerin yani sira, çok sayida amatör gençle birlikte ampute gençlerin de oldugunu söyledi.

Gazze'nin saldirilara ragmen ayakta kalmayi basardigini dünyaya duyurmayi hedeflediklerini belirten Timraz, su ifadeleri kullandi:

"Hedefimiz, 'Gazze Seridi, spor, sosyal ve ekonomi olmak üzere tüm alanlarda hala hayatta kalmayi sürdürüyor' mesajini iletmek."

Israil'in 10 Mayis'ta baslattigi 11 gün süren Gazze saldirilarinda 66'si çocuk, 39'u kadin olmak üzere en az 254 Filistinli hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA