Elmali'da 2 Kardesin Istismari Davasinin Sanigi Anne Adina Açilan Twitter Hesabinda Bazi Belgeler Yayimlandi

Antalya'nin Elmali ilçesinde iki kardesin istismarina iliskin davanin saniklarindan magdur çocuklarin annesi M.A. adina açilan ve sanik avukatlarinca da dogrulanan sosyal medya hesabinda dava dosyasinda yer alan bazi belgelerin yayimlanmasi tepki çekti.

Elmali ilçesinde 2019'da gerçeklestigi öne sürülen iki çocugun istismar edilmesi olayi ile ilgili yürütülen yargilamada, saniklar çocuklarin annesi M.A. ile üvey baba R.A’nin 5 Ocak 2021’de görülen davada adli kontrol tedbiri alinarak serbest birakildiklarinin ortaya çikmasi kamuoyunda infial olusturdu.

Çocuklarin anlatimlarindan yola çikilarak Çocuk Izlem Merkezi’nde (ÇIM) pedagoglar esliginde çizildigi ileri sürülen resimler, kisa sürede sosyal medyada çok sayida paylasildi.

Elmali Agir Ceza Mahkemesinde 21 Mayis’ta görülen son durusmada da saniklarin tutuksuz yargilanmasi, bu duruma yapilan itirazin bir üst mahkemede reddedildiginin duyulmasi tepkileri daha da arttirdi.

Sanik çiftin, magdur küçük kizla olan fotografini paylasan sosyal medya kullanicilari, saniklarin tutuklanmasi için çagrilarda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanliginca konuyla ilgili "Faillerin mümkün olan en agir cezayi almasi için devam eden hukuki süreçte çocuklarimizin üstün yarari gözetilerek yakin takibimizi sürdürecegiz." açiklamasi yapildi.

Tepkilerin artmasi üzerine Elmali Cumhuriyet Bassavciligi’ndan yapilan açiklamada ise “Cumhuriyet Bassavciligimiz tarafindan yargilama süreci titizlikle takip edilmektedir." denildi.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin da yaptigi açiklamada “Alçaklar en agir cezayi almalidir. Adalet için sürecin yakin takipçisi olacagiz." Ifadesini kullandi.

Adalet Bakani Abdülhamit Gül de yargilama süreci ile ilgili Hakimler ve Savcilar Kurulunun (HSK) inceleme baslattigini bildirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan da konuya iliskin tepkisini "Her bir çocuk istismari kalbimizde onulmaz yaralar açiyor. Çocuklara yönelen kirli ellere asla toleransimiz yoktur." sözleriyle gösterdi.

- Sanik anne adina hesap açildi

Konuya iliskin tepkiler yükselirken Twitter’da sanik anne M.A. adina açilan hesapta dava dosyasinda yer aldigi iddia edilen bazi belgeler paylasildi.

Sanik avukatinin da müvekkilinin adina açildigini dogruladigi hesapta, 61 paylasim yapildigi, 20 belgeye yer verildigi görüldü. Sanigin kendisini savundugu paylasimlar tepki topladi.

Hukuki bir dille hazirlandigi görülen paylasimlarda dava dosyasindaki belgelerin yer almasi dikkati çekti.

- Dava süreci

Elmali Cumhuriyet Bassavciligindan yapilan açiklamada, Balikesir'de Edremit Cumhuriyet Bassavciligina 5 Mayis 2020'de basvuran çocuklarin babaannelerinin Antalya'nin Finike ilçesindeki torunlarinin anne, üvey baba ve dayilari tarafindan 2019'da cinsel istismara ugradiklari iddiasiyla ihbar ve sikayette bulunmasi üzerine sorusturma baslatildigi, magdurlarin, Çocuk Izlem Merkezi'nde alinan beyanlari ile yürütülen sorusturma neticesinde elde edilen bulgular ve çocuklara karsi nitelikli cinsel istismar eylemlerinin gerçeklestirildigi yönünde yeterli süphe olustugu kanaatiyle 24 Temmuz 2020'de düzenlenen iddianame ile saniklarin cezalandirilmasi istemiyle Elmali Agir Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davasi açildigi kaydedilmisti.

Saniklarin 16 Ekim 2020'de tutuklanmasina karar verildigi vurgulanan açiklamada, yargilama sürecinde ise delillerin toplanmis olmasi ve alinan beyanlardaki çeliskiler dikkate alinarak saniklarin 5 Ocak 2021'de tutuksuz yargilanmalarina karar verildigi, Elmali Cumhuriyet Bassavciliginca tutuksuz yargilamaya yapilan itirazin ise Antalya 10. Agir Ceza Mahkemesince reddedildigi bildirilmisti.

Yargilama sürecinin devam ettigi vurgulanan açiklamada, durusmanin 17 Eylül 2021 görülecegi kaydedilmisti.

Kaynak: AA