Denizle Ormani Birlestiren Sinop'un Tabiat Parklari Ziyaretçilerini Agirlamaya Basladi

Ziyaretçilerine ayni anda hem denize girebilme hem de orman içinde piknik ve yürüyüs yapma imkani sunan doga harikasi tabiat parklari, huzur ve sessizlik arayanlarin ilk tercihleri arasinda bulunuyor Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren: 'Hamsilos zaten ria tipi kiyi olusumu ile Türkiye'de tek. O nedenle de çok ziyaretçi çekiyor. Milli parklarin da orada çevre düzenlemesi oldu'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Sinop'ta denizle ormani birlestiren, Tarim ve Orman Bakanliginca yapilan yatirimlarla son yillarda cazibe merkezi konumuna gelen tabiat parklari, doganin tadini çikarmak isteyenlerin ugrak noktasi haline geldi.

Sinop'ta tabiat parklari, yaz aylarinin sicak ve bunaltici havasindan kaçarak serin ortamda dogayla iç içe olmak isteyenleri agirlamaya basladi.

Ziyaretçilerine ayni anda hem denize girebilme hem de orman içinde piknik ve yürüyüs yapma imkani sunan doga harikasi tabiat parklari, huzur ve sessizlik arayanlarin ilk tercihleri arasinda yer aliyor.

Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, AA muhabirine, Sinop'un ekoturizm açisindan çok zengin bir kent oldugunu söyledi.

Akliman, Hamsilos, Erfelek Tatlica Selaleri ve Çatak Kanyonu gibi kentte çok sayida tabiat parki bulunduguna isaret eden Süren, bu alanlarin özellikle yaz sezonunda binlerce kisiye ev sahipligi yaptigini anlatti.

Kent merkezine en yakin olan Akliman ve Hamsilos tabiat parklarina yogun ilgi bulundugunu vurgulayan Süren, sunlari kaydetti:

"Akliman ve Hamsilos birer tabiat harikasi. Vatandaslarimiz buralara yogun ilgi gösteriyor. Hamsilos zaten ria tipi (denizin dolgularinin akarsunun agzini doldurmasi ya da akarsuyun baska nedenlerle kurumasi halinde ortaya çikan kiyi türü) kiyi olusumu ile Türkiye'de tek. O nedenle de çok ziyaretçi çekiyor. Milli parklarin da orada çevre düzenlemesi oldu. Ziyaret edilebilir bir duruma geldi. Bu yaz sezonunda tabiat parklarimiza büyük bir ziyaretçi akini bekliyoruz."

Hamsilos Tabiat Parki'ni ziyaret eden vatandaslardan Kerem Gökkaya da gördükleri manzara karsisinda çok etkilendiklerini dile getirdi.

Yesil ve mavinin tadini ayni anda çikarma firsati bulduklarinin altini çizen Gökkaya, "Çok güzel ve essiz bir yer. Denizi muhtesem. Piknik, hatta tekne turu da yapmak gibi imkanlar var. Biz de firsat buldukça buraya gelmeye çalisiyoruz." dedi.

Hamdi Aktas ise Sinop'un tabiat parklarina hayran kaldiklarini belirterek, "Parklarda ailelerimizle güzel vakit geçirme firsati bulduk. Mangalimizi yakiyor, piknigimizi yapiyoruz. Çocuklarimiz rahat sekilde oyun oynuyor. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer bence. Sinop, Karadeniz tam bir doga harikasi." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA