CHP'li Kaya, Milli Egitim Bakanligina 15 Milyar TL Ek Bütçe Verilmesini Önerdi

CHP Ankara Milletvekili Yildirim Kaya, Milli Egitim Bakanligina 15 milyar TL ek bütçe verilmesini, bu bütçenin gelecek dönemin hazirliklarinda kullanilmasi gerektigini belirtti.

Kaya, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, LGS sinavinda sorularin çalindigini; belgeleriyle Ankara Cumhuriyet Bassavciligina verdiklerini belirterek "Sonuçlar açiklandi ama sinavda yasanan usulsüzlüklere dair herhangi bir kovusturmaya rastlamadik." dedi.

Kirikkale'de "basarisiz" ögrencilerin sinava girmemesi için ailelerinin ikna edilmesinin istendigini öne süren Kaya, "1 milyon 243 bin 830 ögrenci müracaat etmis ama sinava giren ögrenci sayisi 1 milyon 38 bin 492. Yani velilerin bir kismi, isgüzar Milli Egitim Müdürleri ve okul müdürleri tarafindan ikna edilerek çocuklar sinava sokulmamis." ifadelerini kullandi.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavinda (YKS) da benzer bir tabloyla karsi karsiya kalinacagini iddia eden Kaya, "Katar'la katar katar anlasma yapacaginiza, Katarli ögrencilerin gelip tip fakültesine, dis hekimligi fakültesine, eczacilik fakültesine girislerinin altina imza atacaginiza, bizim çocuklarimiza sahip çikin." dedi.

Kaya, 2021-2022 yili egitim ögretim yilinda ögretmen açiginin kapatilabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanliginin ek bir bütçeyi Meclis'e göndermek zorunda oldugunu belirterek Milli Egitim Bakanligi'na 15 milyar TL ek bütçe verilmesini istedi ve bu ek bütçeyle de gelecek dönemin hazirliklarinin yapilmasi gerektigini söyledi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin, üniversite sinavinin kaldirilmasi önerisine de deginen Kaya, "Üniversitelere girisler sinavsiz yapilabilir. Bunun ilk adimi olarak sistemi degistirelim, YÖK'ü kaldiralim." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA