Bagcilar'da Kiraz Evler Kentsel Dönüsüm Temel Atma Töreni Yapildi

Törene katilan IBB Baskani Imamoglu, Bagcilar Belediye Baskani Çagirici ile bazi hak sahipleri birlikte butonlara basarak ilk harci temele döktü.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) istiraki KIPTAS tarafindan Bagcilar Kirazli Mahallesi'nde bulunan kentsel dönüsüm projesinin temeli atildi.

Bagcilar Kiraz Evler Kentsel Dönüsüm Temel Atma Töreni'ne, IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, IBB CHP Meclis Grup Baskanvekili Dogan Subasi, IYI Parti Meclis Grup Baskanvekili Ibrahim Özkan, KIPTAS A.S. Yönetim Kurulu Baskani Ertan Yildiz, KIPTAS Genel Müdürü Ali Kurt ile bazi hak sahipleri katildi.

Törende konusan Imamoglu, temeli atilan projede IBB, KIPTAS ve Bagcilar Belediyesinin birlikte is ürettigini söyledi.

Istanbul'un dönüsümünün topyekun mücadele, bir arada çözüm üretmek ve devlet kaynaklarinin aktarimindan geçtigini belirten Imamoglu, "Bunun Istanbul'a maliyeti, 500-600 milyar liradan asagi degil. Artan maliyetlerle belki daha da yukarida. Bunu rutin hizla, süratle yaptigimiz takdirde, lazim bize 80-100 sene. Bu seferberligi yapip, dayanikli bir kent oldugumuz zaman, baska sorunlari da daha hizli çözer, yasam kalitesini arttiririz, daha keyifli bir yasami süreriz." dedi.

Bagcilar Belediye Baskani Çagirici ise Türkiye ve Istanbul’un, 17 Agustos Marmara Depremi ile gerçegin farkina vardigini söyledi.

Söz konusu sitenin 2017’de "riskli yapi" kategorisine alindigini ifade eden Çagirici, "O dönemde de yine KIPTAS’la görüsmeler devam ederken bugün de Allah’a çok sükür bir netice almanin huzuru ve mutlulugu içerisinde oldugumu özellikle ifade etmek istiyorum. Bu tür çalismalarin mutlaka hizli bir süreçte, Istanbul’da el birligi içerisinde devam etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan, Imamoglu, Çagirici ve hak sahipleri birlikte butonlara basarak, ilk harci temele döktü.

Temel atma töreninin ardindan disarida bekleyen vatandaslardan Aysel Özer, Bagcilar 15 Temmuz Mahallesi Türk Hava Yollari Sitesi'nin 5 yil önce yikildigi ve hala yapilmadigi gerekçesiyle IBB Baskani Imamoglu ile görüsmek istedi.

Görevlilerce aracin önünden kenara alinan Özer'in bu talebi geri çevrildi.

Kaynak: AA