Askeri Üniformasini Hiç Çikarmayan Engelli Oguzhan 1 Günlügüne De Olsa Hayaline Kavustu

Antalya’da küçük yaslardan beri asker olma hayali kuran ve sürekli askeri üniforma giyen 21 yasindaki engelli Oguzhan Ödemis’in hayali 1 günlügüne de olsa gerçek oldu. Oguzhan’in istegine duyarsiz kalmayan Ilçe Jandarma Komutanligi, evinden aldigi Oguzhan’i Merkez Karakoluna getirerek, motorize ekiple tur attirdi, nizamiye nöbet tutturdu. Oguzhan Ödemis’in hayallerinin gerçeklesmesine kendisi gibi polis olma hayaliyle yanip tutusan 17 yasindaki engelli arkadasi Tarik Özmen ve aileler de eslik etti.

Askeri Üniformasini Hiç Çikarmayan Engelli Oguzhan 1 Günlügüne De Olsa Hayaline Kavustu
Antalya’nin Manavgat ilçesinde yasayan Oguzhan’in askerlik hayalini ögrenen Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Abdulkerim Yesildag, evinde ziyaret ettigi Oguzhan’a bordo beresini ve kiyafetlerini hediye etti. Yillardir asker olma hayaliyle yanip tutusan ve sürekli askeri üniforma ile dolasan 21 yasindaki engelli Oguzhan Ödemis’in hayalleri 1 günlügüne de olsa gerçege dönüstü. Oguzhan’in askerlige olan sevdasi karsisinda duyarsiz kalmayan Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi, Oguzhan’in hayaline kavusmasini sagladi.

Oguzhan Ödemis, Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligina bagli ekip tarafindan jandarma araciyla Milli Egemenlik Mahallesi’ndeki evinden alinarak Merkez Jandarma Karakoluna getirildi.

Ödemis’e kendisi gibi engelli olan polis olma hayali kuran 17 yasindaki arkadasi Tarik Özmen ve aileler eslik etti.

Ödemis ve Özmen’i Merkez Jandarma Karakoluna gelislerinde Karakol Komutani Hizir Çelik ve jandarma ekipleri karsiladi. Verilen hediyenin ardindan 2 genç, jandarma motorize ekiplerince karakol bahçesinde motor turu atti. Motor turunun ardindan gençler, nizamiye girisinde çelik yelek, kask ve sarjörsüz silahla nöbet tuttu.

Etkinlikte hazir bulunan Türkiye Emekli Astsubaylar Dernegi Manavgat Sube Baskani Baskani Mesut Alkan ve yönetim kurulu üyeleri Oguzhan Ödemis’e askeri kiyafet hediye etti.

Karakolu gezen ve bol bol hatira fotografi çektiren Oguzhan ve arkadasinin mutlulugu görmeye degerdi.

Oguzhan ve arkadasi Tarik’in aileleri, çocuklarinin bir günlükte olsa askerlik yapmasina ve bu mutlulugu yasamalarina vesile olan Ilçe Kaymakami Dr Mustafa Yigit, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Ilker Özcan, Türkiye Emekli Astsubaylar Dernegi Manavgat Sube Baskani Baskani Mesut Alkan ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür etti.

Bordo beresini hediye etti

Oguzhan’in askerlige olan tutkusunu duyan Jandarma Astsubay Kd. Bçvs. Abdulkerim Yesildag, Milli Egemenlik Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret ettigi Oguzhan’a görev sürecinde gururla tasidigi ve o günden bugüne özenle sakladigi bordo beresini ve kiyafetlerini hediye etti.

Bugün bir kez daha bu vatanin bölünemeyecegine, bayragi kimsenin indiremeyecegine sahitlik ettigini belirten Yesildag, “Halisler gibi olmak illaki üniforma giymekle degil kalbinde ve damarlarinda vatan sevgisi ile yasanmaktir. Insanlarin oluk oluk Askerlik hizmetinden kaçmak için yollar ararken iste bu dedirtecek bir vatan sevgisi örnegi davranis karsisinda, bende yillarca onur ve Serefimle tasimis oldugum rengini topraga düsmüs aziz sehitlerimizin kanindan alan manevi degeri vatan için sadece kanla ödenecek olan bordo beremi ve kiyafetlerimi vatansever Oguzhan kardesime vermekten onur ve ve seref duyuyorum” dedi.

Kaynak: İHA