Ankara Emniyet Müdürlügünden 'Mamak'ta Uyusturucu Satisi' Haberine Yalanlama

Ankara Emniyet Müdürlügü, "Mamaklilar uyusturucu saticilarinin rahatça faaliyet göstermesine tepkili" baslikli haberin gerçek disi oldugunu ve haberi yazanlar hakkinda "yalan haber yapma suçundan islem baslatildigini" bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlügünden 'Mamak'ta Uyusturucu Satisi' Haberine Yalanlama
Ankara Emniyet Müdürlügü, bir gazetede yer alan haber üzerine yazili açiklama yapti.

Açiklamada, haberde isimleri geçen H.G. ve E.Ç'nin Mamak Ilçe Emniyet Müdürlügüne gelerek, ilk kez karsilastiklari bazi kisilerle gecekondu yikimlari hakkinda konustuklarini, haberde bulunan ifadeleri kullanmadiklarini ve asilsiz haber yapan iki sahistan sikayetçi olduklarini belirttikleri kaydedildi.

"Sikayet üzerine Cumhuriyet Savcisinin talimatiyla sahislar hakkinda yalan haber yapma suçundan islem baslatildigi" bildirilen açiklamada Türközü, Mutlu ve Tuzluçayir Mahallelerinde uyusturucu madde kullanimi ve satisina yönelik 2019'da 79, 2020'de 167, bu yilin 6 ayinda da 70 ihbar alindigi ve 315 operasyon gerçeklestirildigi belirtildi.

Operasyonlarda gözaltina alinan 536 süpheliden 64'ünün tutuklandigi, 66'sinin da adli kontrol sartiyla serbest birakildigi kaydedilen açiklamada, "Marjinal gruplar tarafindan bölge halkinda olumsuz algi olusturmak amaciyla bir süredir sistemli sekilde yürütülen provokatif faaliyetlerin parçasi olan bu tür gerçek disi haberlere itibar edilmemelidir." denildi.

Kaynak: AA