Altindag'da 'Büyük Dönüsüm Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi' Temel Atma Töreni

TOKI Baskani Ömer Bulut, "Ankara’nin tarihi dokusundan esinlenilerek cepheleri yerel ve kültürel dokuyu hissettirecek sekilde Cumhuriyetin ilk yillarindaki mimari yapilardan ilham alinarak tasarlanmis 357 konut yapiyoruz" dedi.

Altindag'da 'Büyük Dönüsüm Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi' Temel Atma Töreni
Altindag’da "Büyük Dönüsüm Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi Temel Atma Töreni" Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, TOKI Baskani Ömer Bulut, Ankara Valisi Vasip Sahin, Altindag Belediye Baskani Asim Balci, milletvekilleri ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklestirildi.

TOKI Baskani Bulut, törende yaptigi konusmada, Altindag Aktas Mahallesi’nde 357 konut ve 42 dükkanin yer aldigi kentsel dönüsüm projesinin temelinin atilacagini belirterek, "Ankara’mizin en eski yerlesim alanlarindan biri olan Altindag, tarihi mahalleleriyle, sokaklariyla, Ankara mimarisini bünyesinde en çok yasatan kadim ilçelerimizden biridir. Bizde Toplu Konut Idaresi olarak Altindag’imiza, bakanligimizla birlikte projeler gelistirerek, belediyemizle isbirligi yaparak, bir taraftan vatandaslarimizin güven ve huzur içinde oturacaklari yuvalar insa ediyor, diger taraftan eskimis bölgeleri yenileyerek cazibe merkezleri haline getiriyoruz" diye konustu.

Ankara’da güncellenmis rakamla 52 milyarlik yatirim yaparak 43 bini kentsel dönüsüm olmak üzere toplamda 101 bin konut insa ettiklerini vurgulayan Bulut, sunlari kaydetti:

"33 farkli kentsel yenileme projesi gelistirerek 30 bin 250 konut ve 268 ticari birimin yapimini tamamladik. 10 bin 149 konut ile 135 ticari birimin insasi devam ederken, 2 bin 613 konut ve bin 450 ticari birimin proje çalismasina basladik. Altindag ilçemizde yürüttügümüz 7 kentsel dönüsüm projesinde insa ettigimiz 5 bin 140 konutun 4 bin 332’sini tamamlayarak vatandaslarimiza teslim ettik. Hem tarihi dokunun ihyasi hem de gecekondu alanlarinin yenilenmesi noktasinda Ankara’mizin kalbi olan Altindag Ulus Hergele meydaninda baslattigimiz meydan düzemesi ile Cinderesinde insaati devam kentsel dönüsüm projelerimizle bu bölgeler yeni ve kimlikli mimari bir dokuya kavusuyor."

"Ankara’miza yaklasik 2,3 milyon metrekarelik nitelikli yesil alan kazandiriyoruz"

Sehircilik kavraminin sadece yapilardan, yollardan ibaret olmadigina dikkat çeken Bulut, "Konut ve sosyal donatilarin yaninda çevresiyle bütünlesmis yesil alanlarin varligi, sehirlerimizi zenginlestirmekte, yasami kolaylastirmakta, insanlarimiza huzur ve mutluluk vermektedir. Içinde AKM millet bahçesinin de bulundugu Bakanligimiz koordinasyonunda Ankara’da planlanan 20 millet bahçesinin 13’ünü TOKI olarak insa ediyoruz. Altindag sinirlari içinde bulunan Türkiye’nin ve Ankara’mizin en büyük millet bahçelerinden biri olan AKM Millet Bahçesi tamamlama asamasinda olup Agustos ayinda hizmete açilacaktir. Böylece Ankara’miza yaklasik 2,3 milyon metrekarelik nitelikli yesil alan kazandiriyoruz" dedi.

Bulut proje ile ilgili ise su bilgileri verdi:

"Bugün katilimlarinizla temelini atacagimiz Aktas Kentsel Dönüsüm projesi, yaklasik 2.8 hektar büyüklügünde, ticari ve konut olmak üzere iki bölgeden olusmaktadir. Ticari bölgede; Altindag Caddesi üzerinde, ana yol aksinin ticari veriminden faydalanacak 42 adet dükkan insa ediyoruz. Ankara’nin tarihi dokusundan esinlenilerek cepheleri yerel ve kültürel dokuyu hissettirecek sekilde Cumhuriyetin ilk yillarindaki mimari yapilardan ilham alinarak tasarlanmis 357 konut yapiyoruz. Bu konutlar, üst kottan erisimle, düsük katli tasarlanan bloklarda yatay mimari ve yerel dokuya önem verilerek, çevredeki yüksek yapilarin aksine, bloklar yatay mimariye uygun olarak insa edilmektedir. Böylece bölge siluetine de olumlu bir etki saglanmis olacaktir. Altindag belediyemizle birlikte gelistirdigimiz projenin içerisinde spor sahalari, oturma ve dinlenme alanlari ile kültürümüzün önemli bir parçasi olan komsuluk iliskilerini gelistirecek bloklar arasi yesil alanlar olusturulmasina önem verilmistir. Projenin ihale bedeli KDV hariç 92 milyon 678 bin TL olup insallah bir yil içinde bitirilerek vatandaslarimiza teslim edilecektir. Bu projemiz çevre düzenlemesiyle, cepheleri ile kalitesiyle baskentimize ve Altindag’imiza yakisir konutlar olacaktir."
Kaynak: İHA