Haber Arşivi

Koronavirüs aşısı hakkında doğru bilinen yanlışlar! Dünyaca ünlü isim tek tek sıraladı!

Dünya 2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve sonrasında tüm insanlığı rehin alan koronavirüsle savaşıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında birçok ülke aşı üretti. Ancak söz konusu aşılar hakkında ortaya birçok komplo teorisi atılarak insanların kafa karışıklığı yaşamasına, aşılara güvenin azalmasına neden olundu. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Harvard Üniversitesi Tıp ve Halk Sağlığı Fakültelerinde Genetik ve Metabolizma alanında çalışma yapan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, "Kovid-19 aşısını hiçbir tereddüdüm olmadan yaptırdım." dedi. Öte yandan aşı kısırlık yapar mı? Beyini olumsuz etkiler mi? Hamilelerde problem yaşanır mı? sorularına da yanıt veren Hotamışlıgil "Aşı karşıtlığı ve bilime dayanmadan yapılan tartışmalar, toplum sağlığını tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

3 Haziran 2021 Perşembe   12:53:31

Camdaki Kız’ın Yeni Bölümünde Neler Olacak?

Kanal D’nin sevilen dizisi Camdaki Kız, 3 Haziran Perşembe günü 8. Bölümü ile ekranlara gelecek. Bu akşam yayınlanacak bölümde gerilim artıyor! Hem fiziksel hem de psikolojik olarak Nalan’ın üzerine giden Feride yeni bölümde seyirciyi şaşırtacak. Camdaki Kız’ın 8. bölüm fragmanında Feride, Nalan’ın tamamen temizlenmesi adına akıl almaz olaylara karışıyor. Gülcihan’ın sözleri olay olacak!‘’ Bu kızı gelin alıyormuşuz gibi gelmiyor, kurtarıyormuşuz gibi geliyor.’’ Camdaki Kız 8. Bölüm fragmanı büyük ilgi gördü.

3 Haziran 2021 Perşembe   12:51:55

Çevre ve Şehircilik Bakanı'ndan deniz salyası açıklaması: Acil eylem planı hazırlıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ni saran musilaj ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, bu sorunla ilgili acil eylem planı hazırladıklarını belirtti, "Pazar günü milletimizle paylaşacağız" dedi.

3 Haziran 2021 Perşembe   12:40:41

Mete Yarar'dan 'Atatürk'e Hakaret' açıklaması! 'Atatürk'ü soykırımcı olarak gösterenlere de karşı çıkın'

Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir canlı yayında Ayasofya imamının Atatürk'e hakaret ettiği iddiaları ile ilgili konuştu. Yarar, imamı eleştirenler için "Atatürk'ü soykırımcı olarak gösterenlere de karşı çıkın" dedi.

3 Haziran 2021 Perşembe   12:31:13

Polise saldırdı! Sonra ekip aracıyla kaçtı

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde çok sayıda suç kaydı bulunan eli bıçaklı Murat Arslantaş, önce polise saldırdı, sonrasında ise polis aracına binerek kaçtı.

3 Haziran 2021 Perşembe   12:29:24

Ali Babacan ve Abdullah Gül skandalında yeni şok: Bir itiraf daha!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın AK Parti'deyken Başkan Erdoğan'ın adaylığı için imza atmasına rağmen karşısına çıkarılacak CHP adayı için çalıştığını ve bunun Abdullah Gül olmasını istediğini itiraf etmesinin ardından siyaset kulisleri yeni bir skandalla daha sarsıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1 Mart tezkeresini imzaladıktan sonra meclisten geçmemesi için çalışma yaptığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan son dakika skandalı Gelecek Partisi'nden gelen bir itirafla çok farklı bir boyuta daha taşındı. İşte çarpıcı gelişmeler ve kritik değerlendirmeler

3 Haziran 2021 Perşembe   12:24:37

Karayılan'dan Pençe itirafı: Karşımızda 'Nereye gidersem orayı alırım' diyen bir devlet var

Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım hava destekli kara harekâtı terör örgütünün çaresizliğini gözler önüne serdi. Teröristbaşı Murat Karayılan, Kandil'e açılan kapı olarak bilenen Hakurk Vadisinin TSK'nın kontrolüne geçtiğini ve bu bölgeye birçok askeri üs bölgelerinin kurulduğunu itiraf etti. Karayılan Şemdinli'den Avaşin'e kadar askeri yollar yapıldığını ve bu yolların bitmesi halinde TSK'nın sınır ötesine günübirlik operasyonlar yapacağını ifade etti.

3 Haziran 2021 Perşembe   12:12:09

Gelin kalp krizi geçirince damat öyle bir şey yaptı ki...

Hindistan'da gelin kendi düğününde kalp krizi geçirdi. Gelinin ölmesi sonrası damat, gelinin kız kardeşi ile dünyevine girdi.

3 Haziran 2021 Perşembe   12:03:54

Çaykur Rizespor'da flaş ayrılık!

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

3 Haziran 2021 Perşembe   11:51:52

İzmir'de zabıt katibi, kendisini uyaran hakime verdiği yanıt yüzünden sürüldü

Kendisini tatil gününde WhatsApp üzerinden uyaran hakime, "Beni uyaracaksanız mesai saatlerinde uyarın" yanıtını veren memur, 6 ay başka bir adliyede görev yapacak.

3 Haziran 2021 Perşembe   11:44:23

Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında, "Şu ana kadar 813 bin öğretmenimiz aşılandı. Geri kalan tüm öğretmenlerimiz bu aşılanacak." dedi. Selçuk, önümüzdeki yılın eğitim programına da değindi, "Okulları Eylül ayında açmayı planlıyoruz. Risk gördüğümüzde bilimsel veriler ışığında kapatırız" diye konuştu.

3 Haziran 2021 Perşembe   11:32:04

NASA, 2028 yılında Venüs'e araç göndereceğini açıkladı

İki ayrı insansız görevle 2028 yılında Venüs yolculuğunu duyuran NASA, söz konusu görevler için 1 milyar dolar kaynak ayırdı.

3 Haziran 2021 Perşembe   11:23:01

Fransız yönetiminden sosyal ağları izlemek için özel birim

Fransa’da Macron yönetiminin talebi üzerine Paris Savcılığı bünyesinde sosyal ağları izleme departmanı kuruldu. Departmanla sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları yakından takip edilecek ve şirketlerle temasa geçilecek. Paris Savcılığı, bu birimle birlikte kullanıcıların kimlik bilgilerini anında elde ettiklerini açıkladı.

3 Haziran 2021 Perşembe   11:15:34

Altında iki farklı senaryo: 512 liraya kadar gerileyebilir!

Döviz kurlarındaki hareketliliğin de etkisi ile altının gram fiyatı 535 lira seviyelerine kadar tırmanırken uzmanlar ise iki senaryoyu gündeme getirerek altın alacak yatırımcılara uyarıda bulunuyor. Küresel piyasalardaki hareketlerle ve jeopolitik risklerin de destekleriyle altının gram fiyatındaki yükselişinin yıl içerisinde 540-560 lira aralığına kadar sürebileceğini tahmin ettiklerini dile getiren uzmanlar, Merkez Bankası'nın piyasaya olası bir müdahalesi halinde ise fiyatların 512 liralara kadar gerileyebileceğini vurgulayarak alım için fırsatların kollanması gerektiğini kaydediyor.

3 Haziran 2021 Perşembe   11:09:51

2021 LGS Sınavı Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl 6 Haziran 2021 Pazar tarihinde gerçekleşecek olan LGS sınav kılavuzunu yayınladı. Bakanlığın web sitesinde www.meb.gov.tr açıklanan kılavuzda öğrencilerin sınav öncesi ve sonrasında nasıl bir yol izlemesi gerektiği hakkında tüm detaylara yer verildiği belirtildi.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:54:27

Dünyanın en tehlikelisi! Bu kitap okuyanı delirtiyor!

Tarih boyunca pek çok fantastik hikaye anlatılmıştır. Belki de daha önce kitaplar hakkında “Okuyanın ruh sağlığını etkileyen, doğaüstü güçlerin anlatıldığı kitap” tanımına denk gelmişsinizdir. Necronomicon için ise durum oldukça farklıdır. Bir kısım bu kitabın tamamen kurgusal olduğunu düşünürken, bir kısım da Abdul Alhazred’in yaşadıklarından yola çıkarak yazdığını söyler.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:53:08

Kirazın kilosu 80 lira diyerek ajitasyon yapan Berna Laçin'e cevap takipçilerinden geldi: Kilosu 390 lira olan baklavanın yanındaki dükkandan mı aldın?

Provokatif paylaşımları ile bilinen oyuncu Berna Laçin yine attığı tweetle gündeme geldi. Kirazın kilosunun 60-80 lira arası olduğunu söyleyen Laçin, çocukların kiraz yiyemediğini söyleyerek ajitasyon yaptı. İstanbul'da halde belirlenen fiyatlara göre birinci kalite kirazın kilosu 30 liraya, ikinci kalite kirazın kilosu ise 10 liraya satılıyor.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:45:14

Sivas'ta feci kaza! Çok sayıda ölü...

Sivas'ın Gölova ilçesinde 2 aracın çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti. Sivas Valisi Salih Ayhan, "Gölova ilçesinde 2 araç çarpıştı. İlk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti." açıklamasında bulundu.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:41:49

4. Yargı Paketi'nin detayları belli oldu!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın en kısa sürede Meclis'e yasa teklifi olarak sunulacağını açıkladığı 4. Yargı Paketi'nin detayları netleşmeye başladı. Düzenleme göre Vergi Usul Kanunu'nda göre zincirleme suç işleyenlere soruşturma ve kovuşturma evresinde etkin pişmanlıktan yararlanma hakkı verilecek. Mevcut kanunda bu suçu işleyenler etkin pişmanlıktan ancak soruşturma açılmamışsa yararlanabiliyordu.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:32:42

Başkan Erdoğan en kısa sürede hazırlanacak demişti! 4. Yargı Paketi'nin detayları belli olduBaşkan Erdoğan en kısa sürede hazırlanacak demişti! 4. Yargı Paketi'nin detayları belli oldu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın en kısa sürede Meclis'e yasa teklifi olarak sunulacağını açıkladığı 4. Yargı Paketi'nin detayları netleşmeye başladı. Düzenleme göre Vergi Usul Kanunu'nda göre zincirleme suç işleyenlere soruşturma ve kovuşturma evresinde etkin pişmanlıktan yararlanma hakkı verilecek. Mevcut kanunda bu suçu işleyenler etkin pişmanlıktan ancak soruşturma açılmamışsa yararlanabiliyordu.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:30:14

Yok artık! O ilimizde Haziran'da kar yağdı!

Trabzon’un Araklı ilçesi yüksek kesimlerinde 2 Haziran günü başlayan kar yağışı yaylalara ulaşım yollarını kapattı. Öte yandan Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarındaki Kazıkbeli Yaylası ve yüksek kesimlere de Haziran ayında kar yağdı.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:12:01

Enflasyon rakamları açıklandı

TÜİK Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Mayıs ayında TÜFE aylık bazda %0,89 arttı. Yıllık TÜFE enflasyonu ise %16,59 oldu.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:04:44

İmamoğlu karada salgını, denizde salyayı yayıyor!

Pandemi döneminde, iş bilmezliği ve vurdumduymazlığı ile toplu ulaşımı toplu bulaşıma çeviren CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şimdi de uluslararası sözleşmeleri ve Belediyeler Kanunu’nu hiçe sayarak müsilaj salgınının Marmara Denizi’nde yayılmasına çanak tutuyor.

3 Haziran 2021 Perşembe   10:04:29

Mustafa Sarıgül: ABD yönetimi Türkiye'deki muhalefete para gönderiyor

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, AK Parti iktidarının değişmesi için Türkiye'deki muhalefeti destekleyeceğini söyleyen ABD Başkanı Joe Biden'ın, bir muhalefet partisine maddi destek verdiğini öne sürdü. Sarıgül, "ABD, Türkiye'de hangi muhalefet partisine maddi destek verdiyse onu mutlaka ve mutlaka açıklamalıdır" dedi.

3 Haziran 2021 Perşembe   09:43:17

'Suikast' operasyonu! Dakikalar kala silahlarla suçüstü yakaladılar

İstanbul'da 2018 yılında silahlı saldırıyla öldürülen Crispino Giyim Mağazaları'nın sahibi iş insanı Ali Rıza Gültekin (57) Cinayeti'nin duruşması sonrasında Ali Rıza Gültekin'in yakınlarına suikast hazırlığı yaptıkları iddia edilen üç kişi; iki ruhsatsız silah ve 23 mermiyle suçüstü yakalandı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na metreler kala silah ve mermilerin gizli bölmelerden çıkarıldığı araçlarında gözaltına alınan şüphelilerin suikast planı, dakikalar kala İstanbul Polisi tarafından önlendi.

3 Haziran 2021 Perşembe   09:41:48

 1  2  3  4