'Yavuz' Sondaj Gemisi Çanakkale Bogazi'ndan Geçti

Türkiye'nin "Milli Enerji ve Maden Politikasi" kapsaminda, denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinin artirilmasi amaciyla 2018'de Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi (TPAO) tarafindan satin alinan "Yavuz" gemisi, Çanakkale Bogazi'ndan geçti.

'Yavuz' Sondaj Gemisi Çanakkale Bogazi'ndan Geçti
Dünya genelinde bu konseptteki 16 gemiden biri olma özelligini tasiyan, 229 metre uzunlugunda, 36 metre genisliginde ve 51 bin 283 groston agirligindaki gemi, ögle saatlerinde Ege Denizi yönünden bogaza girdi.

Yaklasik 2 saatte Çanakkale önlerine ulasan ve Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügüne ait "Kurtarma-3" ile "Kurtarma-6" römorkörlerinin refakat ettigi gemi, Marmara Denizi'ne dogru seyrini sürdürdü.

Yavuz'un Çanakkale Bogazi geçisini, çok sayida vatandas kordon boyundan izledi.

Geminin tersane bakim ve onarim çalismalari için Yalova'ya gittigi ögrenildi.

- Yavuz sondaj gemisi

Gemide spor ve sinema salonu, dinlenme odalari ile tam zamanli bir doktorun görev aldigi 4 yatakli mini bir hastane de yer aliyor. Yavuz'da maksimum 210 yatak kapasitesi bulunuyor.

Elektrik ihtiyacini 42 megavat kapasiteli dizel jeneratörlerden karsilayan Yavuz'un 7,5 milyon litre yakit kapasitesi bulunuyor. Yapimi 2011'de tamamlanan Yavuz, daha önce Tanzanya, Kenya, Malezya ve Filipinler basta olmak üzere farkli ülkelerde görev aldi.

Kaynak: AA