TUSAS, Agir Sinif Taarruz Helikopterinin Motoru Için Ukraynali Firmayla Sözlesme Imzaladi

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii AS (TUSAS), Ukraynali “Motor Sich” firmasiyla imzaladigi sözlesme kapsaminda agir sinif taarruz helikopterine 14 motor tedarik edecek.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) ile TUSAS arasinda imzalanan Agir Sinif Taarruz Helikopteri Projesi Sözlesmesi ile gelistirilecek helikopter için çalismalar devam ediyor. Mevcut ATAK helikopterinin yaklasik iki kati kalkis agirligina sahip olacak helikopter için önemli bir esik daha tamamlandi.

Agir sinif taarruz helikopteri için TUSAS ve Motor Sich firmasi arasinda imzalanan anlasmayla 14 motor tedarik edilecek. Motorlarin 2025'e kadar teslim edilmesi, ilk teslimatinin 2 adet olacak sekilde Eylül 2022'de yapilmasi planlaniyor.

???????Açiklamada görüslerine yer verilen TUSAS Genel Müdürü Temel Kotil, 2023'te uçusunu gerçeklestirecek helikopter için önemli ve kritik bir asamayi daha tamamladiklarinin belirterek, "2019'da Savunma Sanayii Baskanimiz öncülügünde imzaladigimiz projeyi, 2 yil sonra yeni bir sözlesme ile harekete geçirdik. Insallah, Cumhuriyetimizin 100. yilinda 2023’e TUSAS olarak iddiali bir giris yapacagiz. Neredeyse tüm projelerimizin uçus yapacagi bir yil olacak." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA