Ticket Restaurant Yemek Karti Ile Online Alisveris Kolayligi

Edenred Türkiye, hayata geçirdigi online alisveris hizmetiyle Ticket Restaurant yemek kartlarinin internet üzerinden yapilacak alisverislerde de kullanilabilmesine imkan taniyor.

Edenred Türkiye açiklamasina göre, Ticket Restaurant yemek karti ile ögle yemegi harcamalarinda sirketlere ve çalisanlara tasarruf saglayarak hayati kolaylastiran Edenred Türkiye, dijital ürün ve çözümlerine bir yenisini ekliyor.

Hayata geçirdigi online alisveris hizmetiyle Ticket Restaurant yemek kartlarinin internet üzerinden yapilacak alisverislerde de kullanilabilmesine imkan taniyan sirket, ilk olarak Mopas süpermarket zincirinde baslayan bu uygulamayla özellikle salgin döneminde dijital çözümleri tercih eden kullanicilarina kolaylik saglamayi hedefliyor.

Yapacaklari online alisverislerde ödemelerini Ticket Restaurant yemek kartlari ile yapmak isteyen kullanicilarin öncelikle MyEdenred mobil uygulamasini cep telefonlarina indirmeleri ve kartlarini tanimlamalari gerekiyor. Online market üzerinden sepetlerini olusturan kullanicilar, ödeme asamasinda sistem üzerinden "Ticket Restaurant Kart" seçenegini seçip ve kart numaralarini ilgili alana girerek alisverislerini kolayca tamamlayabiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Edenred Türkiye Üye Iliskileri ve Ödeme Sistemleri Direktörü Mehmet Özbay, "Degisen yasam kosullari, pandemi ve hijyen kaygisiyla birlesince kullanicilarimizin bizden beklentisi de agirlikli olarak dijitallesme yönünde oluyor. Edenred Türkiye olarak kullanicilarimizin beklentilerine her zaman deger veriyor, dijital alandaki yetkinligimiz ve çalismalarimizla öne çikiyoruz. Var olan dijital çözümlerimize ek olarak simdi de hayata geçirdigimiz hizmetimizle Ticket Restaurant yemek kartimizin online alisverislerde de kullanilabilmesini sagliyoruz. Uygulamamiz sayesinde kullanicilarimizin alisverislerini online olarak çok daha hijyenik ve pratik bir sekilde tamamlayabilmelerine imkan taniyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Üye restoran, kafe ve market sayisini hizla artirmayi planliyoruz"

Özbay, uygulamanin geçerli oldugu üye restoran, kafe ve market sayisini hizla artirmayi planladiklarini bildirdi.

Kullanicilarin aliskanlik ve beklentilerini daha iyi anlamak amaciyla belirli araliklarla anket çalismalari yaptiklarini aktaran Özbay, sunlari kaydetti:

"Gerek kart islemlerini inceledigimizde gerekse güncel anket sonuçlarini degerlendirdigimizde dijital ödeme sistemlerine yönelimin bir hayli arttigini görüyoruz. Ticket Restaurant Edenred olarak önümüzdeki dönemde de yeni teknolojilere olan talebin daha da artacagini ve dijitallesmenin hizla devam edecegini biliyoruz. Bu kapsamda sürekli kendimizi yeniliyoruz ve dijital teknolojinin dönüstügü bir dünyada degisen is uygulamalarina yenilikçi ve pratik çözümler sunarak isletmelerin verimliligini artirip kullanicilarimizin hayatlarini kolaylastirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Online alisveris uygulamamizi devreye aldigimiz daha ilk gün henüz yogun tanitimini yapmadigimiz halde, toplam hacmin yüzde 10'unun online islemlere kaydigini gözlemledik. Bu durum bize Ticket Restaurant yemek karti kullanicilarinin tercihinin online islemler oldugunu bir kez daha gösterdi. Bu gerçekten hareketle dijital çözümlerimizi çesitlendirmeye devam edecegiz."

Kaynak: AA