Termal Turizm Tesisleri 1 Temmuz'daki Normallesme Sürecine Hazir

Termal turizmin önemli merkezlerinden Yalova'da Kovid19 tedbirleri kapsaminda konaklama yapanlara sinirli bir alanda hizmet verebilen isletmelerde, termal havuz, hamam, sauna, spor ve sinema salonlarinin günübirlik ziyaretçilere de açilmasiyla turist sayisinda önemli artis bekleniyor Saglik Bakanligi Yalova Termal Kaplicalari Isletme Müdür Yardimcisi Ümit Gürbüzoglu: 'Yurt disindan gelecek misafirlerimize yönelik beklentimiz yüksek. Istanbul üzerinden günübirlik gelecek yabanci misafirlerimiz de var. Dolulugumuzun yüksek olmasini bekliyoruz'

SITKI YILDIZ - Sifali sulari ile yerli ve yabanci turistlerin gözdesi olan Yalova'daki termal tesisler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda 1 Temmuz itibariyle uygulanacak kademeli normallesme sürecine yönelik hazirliklarini tamamladi.

Kentte "Güvenli Turizm Sertifikasi" alarak hizmet veren tesisler, koronavirüs tedbirleri kapsaminda günübirlik ziyaretçilere kapattiklari kapilarini yeniden açacak.

Sadece konaklama yapan müsterilerine restoran ve açik hava havuzlari gibi sinirli bir alanda hizmet veren isletmeler, yeni dönemle termal havuz, hamam, sauna, spor ve sinema salonlarini konaklayanlarin yani sira günübirlik konuklarin da hizmetine sunacak.

Saglik Bakanligi Yalova Termal Kaplicalari Isletme Müdür Yardimcisi Ümit Gürbüzoglu, AA muhabirine, 1 Temmuz itibariyle konaklama disinda da tesislerinin hizmet verecegini söyledi.

Bu nedenle hijyen kosullarini en üst düzeyde tutmaya çalistiklarini aktaran Gürbüzoglu, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarini ayni sekilde uygulamaya çalisiyoruz. Yine misafirlerimizi HES kodu ve ates ölçümünü yaptiktan sonra alacagiz. 1 Temmuz'dan sonra yurt disindan gelen misafirlerimizi de agirlayacagiz. Onlarla ilgili de rezervasyonlarimiz açildi. Yurt disindan gelecek misafirlerimize yönelik beklentimiz yüksek. Istanbul üzerinden günübirlik gelecek yabanci misafirlerimiz de var. Dolulugumuzun yüksek olmasini bekliyoruz." diye konustu.

- "Rezervasyonlar artti"

Kentteki tesislerden Terma City'nin Isletme Müdürü Mustafa Hügül de kademeli normallesmenin üçüncü etabina girecekleri için mutlu olduklarini dile getirdi.

Sinema salonu, termal havuzlar, spor salonlari gibi su an kapali olan birimlerin artik açilabilecegini belirten Hügül, bunun da günübirlik ziyaretçiler ile konaklama yapilmasinda rezervasyonlara olumlu yönde etki edecegini vurguladi.

Rezervasyonlarda yüzde 10'luk bir artis yasandigini ancak temmuz ayi ortalarinda oranin çok daha yükselmesinin beklendigini belirten Hügül, "Sokaga çikma, sehirler arasi yolculuk gibi yasaklarin kalkmasi iç turizmde hareketliligin baslamasini sagladi. Su anda turizmciler olarak yüzümüz gülüyor. Bu yasaklarin kalkmasinin hemen akabinde rezervasyonlara olumlu yönde etki etti. Bakanligimizin süreci yönettigi ve asi politikasinda yas sinirini 18 yasa kadar indirmesi ayni sekilde rezervasyonlara yansidi. Ayrica termal otellerdeki havuz yasaginin kaldirilmasi da ayni oranda olumlu etki etti."

Hügül, salginin ilk gününden itibaren uygulanan tedbirleri devam ettirdiklerini vurguladi.

Termal tesislerde konaklayan vatandaslar da alinan tedbirlerinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: AA