Sinema Salonlari Misafirlerini Agirlamaya Hazir

Ankara'daki bir AVM sinemasinin yetkilisi Zafer Yufkayürek: 'Birer koltuk bos birakarak ilerleyecegiz. Tüm sinema salonlari maske, mesafe, temizlik konusuna riayet ederek misafirlerine en iyi sekilde hizmet vermeye baslayacak' 'Bütün salonlarin içerisi, koltuklar alkol bazli dezenfektanlarla temizlenerek, yer ve mesafe isaretleri yenilenerek açilisa hazirlandi'

ISA TOPRAK - Kovid-19 tedbirleri nedeniyle faaliyetlerine ara verilen sinema salonlari, 7 aylik ayriligin ardindan sinemaseverleri agirlamak için hazirliklarini tamamladi.

Içisleri Bakanliginin genelgesi ve sektör temsilcilerinin talebi dogrultusunda sinema salonlari 1 Temmuz itibariyla yeniden misafirlerine kapilarini açacak.

Açilis için hazirliklarini sürdüren Arcadium Sinemalari Müdürü Zafer Yufkayürek, AA muhabirine, yatirim maliyetlerinin yüksek oldugu sinema salonlarinin kapali kaldigi dönemde birçok zorlukla karsilastiklarini söyledi.

Sektörün, Kültür ve Turizm Bakanliginin, Sinema Genel Müdürlügü araciligiyla verdigi nakit destegiyle "nefes aldigini" ifade eden Yufkayürek, büyük zincir sinema salonu isletmecilerinin feragat etmesiyle destegin Anadolu'daki birçok küçük veya bagimsiz salonlara aktarildigini, bunun da sinema adina bir "can suyu" oldugunu belirtti.

Rekor sayidaki asilama, toplum bagisikliginin verdigi moral ve sektörün de talebiyle normallesme sürecinde kapilarini açmak için gün saydiklarini dile getiren Yufkayürek, yayimlanan genelgelerde belirtilen kurallar dogrultusunda hizmet vereceklerini belirtti.

Yufkayürek, "Birer koltuk bos birakarak ilerleyecegiz. Tüm sinema salonlari maske, mesafe, temizlik konusuna riayet ederek misafirlerine en iyi sekilde hizmet vermeye baslayacak. Bütün salonlarin içerisi, koltuklar, alkol bazli dezenfektanlarla temizlenerek, yer ve mesafe isaretleri yenilenerek açilisa hazirlandi." diye konustu.

Tüm dünyayla ayni anda gösterime girecek stüdyo filmlerinin sinemalarda yer alacagini bildiren Yufkayürek, özellikle yurt disinda normallesmeyle çok büyük ciro elde eden ve yerli film gösterim destegindeki filmlerle ulusal takvimdeki birçok filmin sinema salonlarinda vizyona girecegini söyledi.

Sinema salonlarinin "beklenen eski iyi günlerine" dönmesini arzuladiklarini bildiren Yufkayürek, sinema severlere "Haydi Sinemaya" çagrisinda bulundu.

- "Kapali da olsa salonlarimiz en güvenli ortam"

Yufkayürek, isletmelerin valiliklerce denetlendigini ve AVM yönetimi ile koordineli çalismalar yürüttüklerini kaydederek, sunlari söyledi:

"Ne kadar kapali da olsa aslinda en güvenli ortamlar olarak nitelendirebiliriz salonlari. Burada birçok noktada, salonlarda yüzde yüz taze iklimlendirmeyle hizmet veriliyor. Koltuk aralarinda bosluk birakarak, tüm hijyen kurallarina riayet ederek, film aralarinda 30'ar dakika bosluk birakarak, tüm sinema salonlarinda güvenli bir sekilde güncel filmleri misafirlerimizin begenisine sunmaktan mutluluk duyuyoruz."
Kaynak: AA