Polisin Alkollü Sürücüyle Imtihani Açiklamasi 'Cigerlerim Yetmiyor Abi'

Denizli’de sokaga çikma kisitlamasinda ’dur’ ihtarina uymayarak 10 kilometre kaçan alkollü sürücü, test yapmak isteyen polise zor anlar yasatti. Alkollü oldugu ortaya çikmasin diye hatali üfleme yapan sürücünün “Cigerlerim yetmiyor abi” seklindeki savunmasi ilginç anlar olusturdu.

Polisin Alkollü Sürücüyle Imtihani Açiklamasi 'Cigerlerim Yetmiyor Abi'
Edinilen bilgiye göre; Pamukkale ilçesine bagli Yunusemre Mahallesi Üniversite Kavsaginda uygulama yapan polis ekipleri, sokaga çikma kisitlamasini ihlal eden ve cadde üzerinde drift atan Mürsel Z. idaresindeki 43 HD 621 plakali otomobili durdurmak istedi. ‘Dur’ ihtarina uymayan sürücü ile polis arasinda kovalamaca basladi.

Motorize ekiplerin de katildigi kovalamaca, 10 kilometre sonra Zeytinköy Mahallesi Vatan Caddesi’nde son buldu.

Bilinçli hatali üflemeler polisi çileden çikardi

Kovalamaca sonucu yakalanan sürücüye alkol testi yapmak isteye polis ekiplerinin asil zorlu mesaisi ise bu dakikadan sonra basladi.

Alkollü oldugu ortaya çikmasin diye ardi ardina hatali üflemeler yapan alkollü sürücü, polislere zor anlar yasatti. 3’üncü kez yapilan tekrarda da dilini cihazin agzina koyan Mürsel Z., sinirlenen polis memuruna karsi kendisini “Cigerim yetmedi. Abi valla billahi gelmiyor. Gerekli islemi yapin ama bak görüyorsun, gelmedi iste” seklindeki savunmasi komik anlar olusturdu.

“Adami hastaneden aldik, bunlar suç degil”

Ceza kesilmemesi için polise neden sokaga çiktiklarini anlatmaya çalisan iki arkadas, “Hastaneden arkadasi aldik. ATM’ler varmis, oraya gittik. Bak hala arkada oturuyor. Adamin kalacak yeri yokmus. Adami oradan alip geldik. Bunlar suç degil ya” sözleriyle, suçsuz olduklarini ispatlamaya çalisti.

Alkol metreye üfleyemeyince gözaltina alinarak test için hastaneye götürülen sürücü Mürsel Z., neden ’dur’ ihtarina uymadigini soran gazeteciye; “Beni hiç ünlü yapma abi. Ben zaten ünlüyüm. Üne gerek yok. Ben dur ihtarina uydum. Sadece isigi sonradan gördüm” diyerek tepki gösterdi.

Polise zor anlar yasatan sürücü Mürsel Z. ile birlikte araçta bulunan Naci G. ve Süleyman Y.’ye alkollü araç kullanmak, drift atmak ve kisitlamayi ihlal suçlarindan yaklasik 21 bin TL ceza kesildi. Alkollü sürücünün kullandigi otomobil de çekiciyle otoparka götürüldü.
Kaynak: İHA