(Özel) Sancaktepe'de Kaybolan Gencin Cesedi Ormanda Agaca Asil Halde Bulundu

Sancaktepe’de oturan ve 23 gün önce kayiplara karisan Abdülkadir Dursun, arayislar sonunda evinden yaklasik 10 km uzaklikta ormanlik alanda ölü bulundu. Askerden geldikten sonra ablasinin yaninda yasamaya baslayan Dursun’un kisa süre önce polis olmak için sinava girdigi ögrenildi. Dursun’un var olan borçlari yüzünden öldügü iddia ediliyor.

Istanbul Sancaktepe’de ablasiyla yasayan Abdülkadir Dursun 6 Haziran 2021 tarihinde saat 16.00 siralarinda, hiçbir esyasini almadan evden çikti ve o günden sonra kendisinden haber alinamadi. 26 Haziran tarihinde polis tarafindan Dursun’un ormanda agaca asili halde olan cesedi bulundu. Ölümünden kisa bir süre önce polis olmak için sinava girdigi ancak kazanamadigi ögrenilen Dursun’un bir miktar borcu oldugu, borçlari nedeniyle kendisini öldürmüs olabilecegi ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Abdülkadir Dursun’un ablasi Gülsah Kirbiyik ise ’’Dursun altinci ayin altisinda kayboldu. Evden disari çikar gibi çikti. Ertesi gün eve gelmedigi için gittik karakola basvurduk. Kardesim eve gelmedi, beni habersiz birakmazdi. Ben belli bir süreçten geçiyordum. Beni öyle evde tek basima en kötü günümde birakip gitmezdi. Tek basina ormana gitti kisitlama saatinde, üstüne de hiçbir sey almamis. Akbil olsun, kimlik olsun, cüzdani olsun, hiçbir sey almadigi için ormana gidip basina birisinin bir is getirdigini düsündüm. Ilk basvurum karakola bu sekildeydi. Daha sonra da “sagdan soldan borç istedi” gibi farkli farkli seyler söylendi. Biz kendi imkanlarimizla çok aradik, burada toplanip, ormanin gidebilecegi, yürüme mesafesi gidebilecegi her yer aradilar. Dün, ögleden sonra 4, 5 civari, beni komiser aradi ’Yakacik karakoluna gelmeniz gerek’ dedi.

Ben “kesin bir yerde gördüler ve ya izini buldular” diye bir sevinçle çiktim. Karakola gittim, bizi hastaneye götürdüler, bir ceset buldugunu ve bunu teshis etmemizi gerektigini söylediler ve ben teshis edemedim. Ben bakamadim, esim gitti, bakti. Onun olduguna emin olduk.

Kendini asmis olarak bulundu. Agaçta asili olarak bulunmus. Ama bunun biz herhangi bir belli bir derdi oldugunu bilmiyorduk, bizimle normal bir insan gibi oturur, konusur, yemek yer, kalkardi. Bize bir derdini söylemedi, bir borcum var demedi. Bir borcum var deseydi biz gerekirse mendil açardik yardim isterdik’’ dedi.



Abdülkadir Dursun’un enistesi Rasim Kirbiyik ise , “Abdulkadir Dursun benim kayinbiraderim. Askerden önce bizim yanimizda kaliyordu. Askerden sonra da polis olmak için bizim yanimiza geldi. Hatta sinava girdi, sinavi kazanamadi. Ondan sonra bir Pazar günü kisitlama günü evden çikti. Ve ondan sonra o gece daha eve gelmedi. Biz sabah polis karakoluna müracaat ettik. Bize ’Yirmi dört saat geçmesi lazim’ dediler. Aksam saat dört bes gibi bir daha tekrar polis karakoluna gittik. Ondan sonra su an bizim “bütün Türkiye de araniyor hatta bütün yerlere haber geçtik” dediler. Özellikle ormanda aranmasini söyledik. Polis karakoluna müracaat ettik. Polise esim ifade verdi. Sonra iste biz kendi kendimize arama yaptik. Kendi yakinlarimizla. Bulamadik. Hiçbir iz alamadik. Sonra da dün saat 16.00 civari bizi polis tarafindan aradilar. Bir ceset bulundugu söylediler, Kartal Egitim Arastirma Hastanesi’ne gittik. Orada bir ceset oldugu söylendi. Esim teshis edemedi. Ben teshis ettim. Ve çürümüs cesedi gördüm. Ceset de bu çevreye bes, on kilometre uzakliktaymis buralarda intihar etmis. Kendini büyük bir agaca asmis. Yani bizim duydugumuz, cebinden çikan nota göre büyük borçlari olmus. Hiçbir konuda hiçbir bilgi vermedi. Sadece arkadaslarindan borç istemis. Onlara “Benim borcum var” demis sadece. Ve bize hiçbir sekilde ailesine hiçbir sekilde bu borçtan bahsetmedi.’’ dedi.

Kaynak: İHA