Mimar Sinan Müzesi Ve Mimarlik Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarismasi Sonuçlandi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odasi Kayseri Subesi tarafindan ortaklasa düzenlenen Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlik Merkezi Ulusal Mimari Projesi’nin yarisma sonuçlari belli oldu. Baskan Büyükkiliç’in da danisman jüri üyesi olarak katildigi ve projeler ile yakindan ilgilendigi 3 günlük degerlendirmelerin ardindan Mimar Melike Kavalali ve ekibinin hazirladigi proje jüri tarafindan birincilige layik bulundu.

Mimar Sinan Müzesi Ve Mimarlik Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarismasi Sonuçlandi
Kayseri Büyüksehir Belediyesi öncülügünde yürütülen ve Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in bizzat ilgilendigi Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlik Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarismasi’na 116 proje ile rekor bir katilim saglandi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odasi Kayseri Subesi tarafindan ortaklasa düzenlenen serbest, ulusal ve tek kademeli mimari proje yarismasinin konusu, yapimi devam eden Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisinde istenilen kriterler dogrultusunda, bulundugu parkin yakin çevresi ile iliskilendirilerek Mimar Sinan’in anlatildigi ve ona dair bilgi ve belgelerin bulundugu bir müze ile mimarlik merkezi binasi tasarlanmasi olarak belirlendi.

Bu kapsamda Baskan Büyükkiliç’in danisman jüri üyesi oldugu ve seçkin jüri tarafindan 3 gün boyunca özenle eserlerin degerlendirildigi yarismada birinciligi Mimar Melike Kavalali ve ekibinin projesi kazandi. Y. Mimar Korhan Torcu ve ekibinin projesi ikinci olurken, Y. Mimar Can Tamirci ve ekibinin hazirladigi proje ise üçüncülüge layik görüldü.

Yarismada ayrica 5 projeye de mansiyon ödülü verildi.

Mimar Erkan Erdogan ve ekibi, mimarlar Siddik Güvendi ve Cihan Sevindik’in ekibi, Mimar Sacit Arda Karaatli ve ekibi, mimarlar Egemen Onur Kaya, Ece Avci ve Bahadir Kantarci ve ekibi ile Mimar Mehmet Polat ve ekibi de mansiyon ödülünü kazanan isimler oldu.

Yarismada birinci olan proje sahibine 100 bin TL, ikinciye 80 bin TL, üçüncüye 60 bin TL ve 5 ayri mansiyon kazanan proje sahiplerine ise 35’er bin TL ödül verilecek.
Kaynak: İHA